Cum sa intelegem lucrarea lui Hristos de Paste?


paste_si_luminaOamenii in general nu il inteleg pe Dumnezeu si lucrarea Fiului Sau Iisus Hristos. Ei ar fi vrut sa il vada pe Cel ce se numeste Fiul lui Dumnezeu plin de glorie si slava, si atunci cand il vad smerit, pe manzul unei magarite ca intra in Ierusalim, ca este vandut de unul din ucenicii Lui, apoi batut si badjocorit de romani, in cele din urma rastignit intre doi talhari. Oamenii nu inteleg ce se intampla ?! Am fi vrut sa domneasca, am fi vrut sa fie inaltat, sa isi arate dumnezeirea. Cum sa ma inchin unuia care sufera bataie si apoi este rastignit? Cum sa admir asta?

Trebuie sa spunem ca Iisus nu avea probleme sa se opuna oamenilor, am vazut bine cum a potolit furtuna cu puterea cuvintelor lui. Oamenii au mai incercat odata sa il arunce de pe un munte, si El nu le-a dat voie. Nu stim cum, dar scriptura ne’a spus ca ei cumva paralizase fiecare in locul unde era, si El a trecut pur si simplu printre ei. Cititi si vedeti (Luca 4, 29-30) Trebuie ca au experimentat ceva cumplit cei de acolo. Cand i-a intrebat Iisus pe preoti in Ghetsimani: “pe cine cautati?” si ei au raspuns: “Pe Iisus”. Iisus a spus: “Eu sunt!” Stiti ce s-a intamplat? S-au dat inapoi si au cazut la pamant. (Ioan 18,6). Domnul era obisnuit sa aibe putere in fiecare cuvant pe care il spunea. Sa usuce un pom daca nu are rod, sa scoata o legiune de demoni afara dintr’un om daca El este in prezenta acelui om. Ce este un om pe langa un demon? E cumult mai slab.. El putea sa faca tot ce isi dorea, este Dumnezeu suveran. A intarziat inadins cand Lazar a murit, ca toti sa vada ca trei cuvinte sunt suficiente pentru Iisus sa invie pe Lazar din morti, chiar si dupa 4 zile; “Lazare, vino afara!”. Maretia Lui a putut fi observata cu claritate in timpul lucrarii Lui. Totusi atunci cand preotii l-au prins in gradina Ghetsimani, El a doua oara a renuntat de buna voie la puterea lui obisnuita si s-a lasat prins. De ce? Pentru ca intre El si Tatal era o intelegere. Era o intelegere care pe noi ne umileste si ne pune intr’o lumina rea.

Noi prin pacatul lui Adam, am fost cu totii aruncati in robia pacatului. Toti savarsim pacate zilnice care il ofenseaza pe Dumnezeu si ii discrediteaza autoritatea, toate acestea ne condamna pe toti, fara exceptie, al moarte. Plata pacatului este moartea, si fara varsare de sange nu este iertare de pacat. Tatal din ceruri, Dumnezeu insusi, nu poate fi corupt, El nu poate face exceptie pentru omenire chiar daca o iubeste. Omenirea trebuia indepartata de la Dumnezeu si pusa in locul acela de chin pregatit Diavolului si ingerilor lui.


Hristos avea intelegere cu Tata ca sa plateasca El vina pacatelor tuturor oamenilor in locul lor, pentru ca cei ce cred in El sa nu piara in Iad, ci sa aiba viata vesnica impreuna cu Dumnezeu. Iisus a putut fi dat la moarte, pentru ca din cauza sfinteniei si dumnezeirii Lui, moartea nu il putea tine, a treia zi Dumnezeu la inviat din morti. Astfel Diavolul si moartea au fost deposedati de oamenii pe care ii tineau captivi. Hristos a gustat badjocura, rusinea si moartea doar pentru ai scoate pe ai Lui de acolo, dar El nu putea ramane acolo. Toate acestea nu le-a facut ca sa il multumeasca pe Satan, ca si cum el a fi cerut un pret mare. Ci a facut asta ca sa satisfaca justitia divina a Tatalui Sau din ceruri. Diavolul nu are nici un cuvant in tot planul acesta de mantuire. El insusi a fost umilit si infrant de intelepciunea lui Dumnezeu prin Fiul Sau Iisus Hristos. Slavit sa fie El!

PS poti sa fii al Domnului daca crezi din inima aceste adevaruri si il urmezi pe El apoi dupa invataturile Noului Testament.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s