Evanghelizare sau ucenicizare?

Evanghelizarea si ucenicizarea sunt doua lucruri diferite. Dupa statisticile evanghelizarilor din Roamnia, trebuia sa avem 50% de oameni nascuti din nou, insa noi am ramas tot la 0, si ceva la suta, pe o parte intra in biserica si pe alta pleaca, dar nu pleaca in cer!

Domnul nu ne-a poruncit sa facem evanghelizare, ci ucenicizare „Faceti ucenici „. Este usor sa faci evanghelizare si sa pleci..  Noi trebuie sa vestim evanghelia, asta este altceva. Evanghelizarea bineinteles ca este necesara dar este doar inceputul. Noi trebuie sa ducem la bun sfarsit ce incepem.

Dar ce este un ucenic? Este cineva care se uita o vreme la „mesterul” lui si apoi incepe sa faca si el la fel. Acum vine intrebarea cea mare: Noi facem ucenici daca avem unde sa ii luam cu noi pe oameni! Daca avem ce „meserie” sa ii invatam! Dar daca noi nu ne rugam, nu citim biblia, nu mergem la biserica, nu traim cu Dumnezeu in fiecare zi, nu vom putea sa facem ucenici. Ei vor asculta evanghelizarile si predicutele noastre frumoase, dar cu coada ochiului se vor uita la noi, si daca nu vad nimic, nu vor face nimic. De multe ori s-au convertit oameni la Hristos nu pentru ca cineva i-a spus despre Isus, ci pentru ca cineva l-a luat cu el la biserica, la un grup de rugaciune, de studiu.

Secretul cresterii nu este evanghelizarea ci ucenicizarea. La evanghelizare ii strangi pe oameni, insa daca ei nu sunt ucenicizati nu vor ramane. Daca biserica din Coreea de Sud creste este pentru ca ea e grupata pe celule de ucenicie. Acolo oamenii nu spun decat: „hai cu mine la gurpa de rugaciune!” si acolo se intampla totul.

Noi unde la zicem hai cu noi?

Domnul sa ne indrepte inimile sa facem ucenici!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s