După ce standard te orientezi?

În dimineața aceasta am ajuns în cartea Eclesiastul.

Două versete foarte interesante din aceasta carte sunt:

3,16 – ”Am mai văzut sub soare că în locul rânduit pentru judecată domnește nelegiuirea, și că în locul rânduit pentru dreptate este răutate.”

9,3 – ”Iată cel mai mare rău în tot ce se face sub soare: anume că aceeași soartă au toți. De aceea și este plină inima oamenilor de răutate și de aceea este atâta nebunie în inima lor tot timpul cât trăiesc.”

Deci într-adevăr, acest lucru este o mare durere și pricina atâtor certuri. În poziția de autoritate stau cei răi, iar soarta este aceeași pentru toți, adică promovați și ridicați nu sunt doar cei buni, ci și cei răi. Deci nu mai contează că faci binele? În lume așa stau lucrurile.

De aici ai o puternică dorință de a renunța la bine, pentru ce? Care este folosul să mă trudesc pentru bine?

Folosul este că pe pământ nu este singurul lor unde se înregistrează lucrurile și se clasifică acestea. În cer se mai scrie o carte, a celor drepți. Acolo statisticile sunt altele. Aici pe pământ, nătărăul să la un loc cu cel sfânt, vorba lui Eminescu. Acolo nu se v-a întâmpla așa. Aici cel rău propășește la fel ca cel bun, uneori îl depășește cu mult pe cel bun. Acolo nu se întâmplă așa niciodată și nu se poate înșela statistica acolo.

În tot ce faci în viață, nu te măsura după standardele lumii, deși acestea au și ele logica lor, măsoară-te după standardul lui Dumnezeu!

Uită-te în biblie să vezi ce zice Dumnezeu despre faptele tale, și dacă vorbește de bine, atunci ești în top, chiar dacă pe pământ ești desconsiderat. Dacă vorbește de rău, teme-te, chiar dacă în lume ești apreciat pentru acel lucru.

Conștiința este un martor divin. Ea confirmă tot ce spune biblia. De aceea urmează-ți conștiința și urmează Cuvântul lui Dumnezeu.

Acest standard să-l urmați și nu te mai neliniști de standardul lumii. Acesta oscilează, când spune adevărul, când spune contrariul. Standardul lui Dumnezeu spune numai adevărul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s