”Ferice de cei ce n-au văzut și au crezut” Ioan 20,29

Toma unul din ucenici, nu era cu apostolii când a venit Hristos între ei. Obișnuim să spunem că este importantă prezența la adunarea sfinților, și este, dar ea este importantă datorită prezenței lui Hristos între sfinți. Este important pentru că poți avea o clipă de credință în El, și asta să îți schimbe întreaga viață.

Domnul s-a arătat peste opt zile lui Toma și i-a dovedit fizic învierea Sa. Nu este important că i-a dovedit fizic, pentru că Domnul spune ”Ferice de cei ce n-au văzut și au crezut” Ioan 20,29. Nu va face acest lucru mereu, omul nu are nevoie de dovezi fizice ca să creadă, el are mai multe facultăți decât simțul tactil. Important este să crezi! Am putea spune că este un moft să crezi numai dacă ”pui mâna.”

 Unii oameni spun: ”nu pot să cred!” Acest lucru nu este adevărat, ei cred în nevăzut atunci când trimit un plic prin poștă cu bani, acte sau scrisori. Deși nu vede poștașul, nu îl cunoaște, dar are încredere în slujba lui. La fel este la stomatologie când te lași pe mâna medicului, în autobuz cânt te încrezi în șofer. Ai putea să mori în mâinile acestor oameni, dar te încrezi în slujba lor. Tot așa este și cu credința în Hristos. Forma nu se schimbă, obiectul credinței se schimbă.

Odată un om bogat și inteligent avea un păcat ascuns și în ciuda avuțiilor lui simțea că este ruinat de păcatul lui, dar nu știa cum să procedeze. A încercat prin educație bună, prin cultură și fapte cucernice să rezolve problema, dar nu se rezolva. Într-un final în căutările lui disperate a ajuns să i se vestească evanghelia. Când a aflat că Hristos a murit pentru păcatele lui pe cruce, că este iertat de Dumnezeu orice ar fi făcut dacă vine la Isus, a crezut, a primit pacea și viața veșnică. A dat statului datoria și a fost un om liber de păcatul acela și viața lui a mers mai bine în continuare.

”Ferice de cei ce n-au văzut și au crezut!” Nu contează cine ești și ce ai făcut, important este să crezi în Hristos. Nu este nevoie de eforturile tale în lupta cu păcatul, este nevoie de credință. Ea face cu efect crucea lui Hristos în viața ta și poți fi eliberat și mântuit.

sursă foto

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s