Cuvânt de crăciun

The_Annunciation_to_the_Shepherds_1663_Abraham_HondiusDe aceea Domnul însuş vă va da un semn: Iată, fecioara va rămînea însărcinată, va naşte un fiu, şi-i va pune numele Emanuel  (Isaia 7:14)

”Fecioara va rămânea însărcinată” v. 14a – În poporul ortodox și nu numai, este mult subliniat acest lucru și anume că Domnul Isus s-a născut din fecioară. Acest lucru nu este obișnuit. Dar ce importanță are acest lucru? De ce a lucrat Dumnezeu așa? Undeva a fost făcută o profeției Satanei. Dumnezeu drept judecată pentru Satan a spus că ”sămânța femeii” îi va zdrobi capul într-o zi. Geneza 3,15 ”Vrăjmășie voi pune între tine și femeie, între sămânța ta și sămânța ei. Aceasta îți va zdrobi capul, și tu îi vei zdrobi călcâiul” Faptul că Domnul Isus s-a născut din fecioară arată că El era ”sămânța femeii” care avea să zdrobească capul șarpelui. Isus s-a născut, asta înseamnă pentru noi că a sosit ceasul să fim izbăviți de cel rău. Vin-o și tu la Isus! El este singurul Biruitor profețit de Dumnezeu să salveze sufletele oamenilor din mâna celui rău!

”va naște un fiu” v. 14b – Aici subliniez că la naștere pruncul Isus a fost onorat ca un rege. El nu era un simplu copil el era un rege, un mare rege pentru că era însuși Fiul lui Dumnezeu. Maria nu a născut un prooroc, un rabin, un învățător, a născut pe Fiul lui Dumnezeu. Asta trebuie să ne ducă la Închinare în fața acestui Fiu de curând născut. Vedeți că magii I s-au închinat. Isus trebuie apreciat la adevărata lui valoare. Nu doar un bun învățător, nu doar un prooroc, ci un Fiu de Dumnezeu.

”și-I vor pune numele Emanuel”(Dumnezeu este cu noi) v. 14c – Numele Lui arată lucrarea Lui. Isus a venit să ne spună că Dumnezeu este cu noi, adică de partea noastră în conflictul acesta cosmic al păcatului. Păcatul cel mai mult afectează pe Dumnezeu, este o ofensă așa de mare prin Persoană asupra căreia se răsfrânge. Unii se întreabă cum poate un păcat așa omenesc să coste o veșnicie. Răspunsul la această întrebare nu îl putem afla decât atunci când ne gândim la Cel spre care se îndreaptă fiecare păcat făptuit undeva, vreodată. Și pe pământ la fel stau lucrurile, una e să ataci un cunoscut la colțul blocului și alta este să ataci un polițai sau un președinte. Pedepsele sunt foarte diferite, fapta este aceeași. Ei bine în această problemă în care ne-a tras Satan, Isus ne-a adus un mesaj, Dumnezeu nu e cu cel rău, care ne acuză, ci este cu noi, cei acuzați. De aceea a trimis pe Hritsos să plătească în locul nostru datoria, ca noi să fim absolviți de vină. Fii gata să primești această grațiere înainte să ajungi la judecată! Nu lăsa nefăcut acest lucru!

Sărbători fericite!

sursă foto

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s