Nevoia de relație

comunitate-150x122În serie cu ce spuneam în articolul anterior – Omul depinde de Dumnezeu, el are nevoie de El, dar și de alți oameni. Omul este făcut să iubească, dacă nu face asta, degenerează. Oricât l-ar convinge cel rău că trebuie să urască pe oameni, pentru o mie de lucruri, sufletul și trupul într-un sens nu primește și nu poate să asimileze acest lucru. E adevărat că omul e vinovat, și trebuiesc fixate anumite lucruri (Dumnezeu a pregătit deja totul pentru aceste restaurări), dar dragostea și relația trebuie să continue. Când oamenii Scripturii și-au pus întrebarea: ”De ce a creat Dumnezeu universul și omul?” Nici un răspuns nu sa potrivit mai bine cu Scriptura decât acesta: ”Pentru că Dumnezeu vroia să își reverse dragostea peste el și peste om”. Acum, partea importantă este că și omul e la fel. El dacă nu va face asta, oricum ar justifica acel lucru, nu iese bine.

Care este rațiunea pentru care omul ar trebui să iubească pe om? Pe Dumnezeu e mai ușor să iubești, nu îl vezi, nu ți-a făcut nici un rău, nu e probabilă această chestiune interioară. De aceea spunem: ”Pentru ce ar trebui să iubească omul pe alt om și să aibă relație de calitate cu acesta?

  •  Pentru că toți oamenii au valoare în ei înșiși, pentru că toți au un suflet. – Sufletul este suflarea de viața de la Dumnezeu. Acea suflare de viață l-a făcut un suflet viu. Aceasta are valoare! Restul sunt detalii. Întreabă un pictor, de ce a pus culoarea aceea în peisaj, și îți va spune: ”Așa trebuia!”. Dacă îi ceri dovezi. Dacă nu ești pictor, nu vei putea pricepe. Așa este și cu omul. Este o ființă complexă. Majoritatea oamenilor mari ai societății au început ridicarea pritr-o mărturie nesuferită în diverse aspecte, adesea acolo unde au excelat mai târziu.
  • Pentru că toți se pot schimba în bine, oricine este un potențial creștin, copil al lui Dumnezeu. – Noi spunem: ”Da, omul e de la Dumnezeu, dar uite cum a ajuns făptura aceasta!” Ok. Oricine se poate schimba. Apostolul Pavel era o spaimă pentru biserica primară atunci când acesta sa întâlnit cu Domnul pe drumul către Damasc. Credincioșii argumentau cu Dumnezeu în privința convertirii lui. Totuși Domnul a făcut din el un mărgăritar. El poate schimba pe oricine. Acesta este un motiv să te uiți cu o anumită atitudine la aproapele tău.
  • Pentru că omul are o cheie, dacă i-ai găsit-o, va zbura cu tot cu tine în spate. – Oferă în căutarea acestei chei. Nu spune: ”De ce nu răspunde la gesturile și acțiunile mele?”, ci spune: ”Nici aceasta nu este cheia lui”. Edison ca să inventeze becul pe care îl avem noi astăzi, a eșuat de peste 1000 de ori până a găsit varianta corectă. L-a întrebat un prieten mai târziu: ”Nu te-ai descurajat?!” ”Nu” a răspuns Edison ”Eu nu am eșuat de peste 1000 de ori, ci eu am găsit peste 1000 de variante în care un bec nu poate să stea aprins. Cu fiecare încercare mă aflam mai aproape de adevăr.”

sursă foto

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s