Depășiți pe cărturari și pe farisei!

day19phar6”Căci vă spun că, dacă neprihănirea voastră nu va întrece neprihănirea cărturarilor şi a Fariseilor, cu niciun chip nu veţi intra în Împărăţia cerurilor.” (Matei 5:20)

Dumnezeu ne spune că trebuie să avem râvnă! Dumnezeu ne spune că trebuie să avem viață în ceea ce facem. Dacă ne uităm la ferisei putem să identificăm la ei multă râvnă, cea mai îngustă partidă, din care făcuse parte și apostolul Pavel. Erau o categorie de oameni foarte sârguincioși. Domnul ne spune că trebuie să îi întrecem! Cum se face acest lucru? În primul rând în rugăciune. Asta înseamnă că trebuie să ai un duh înfocat și să ceri tot timpul lui Dumnezeu să te ajute, să te întărească, să dea izbândă, să ajute să reușească. E nevoie de un foc puternic interior. Observați că oamenii care ajung sus, aproape în orice domeniu, nu poți să spui că sunt perfecți, sau totul este ca la carte, dimpotrivă, totul pare foarte personal și particular, dar ce putem spune despre ei este că au un foc lăuntric nestăvilit. Tot așa ne spune și nouă Domnul, să întrecem în neprihănirea noastră pe cărturari și pe farisei. Ași spune că a ales pe cei mai sârguincioși oameni. Iar în răvna aceasta trebuie să ne plecăm asupra tuturor lucrurilor, iar pe cele mai neînsemnate să nu le lăsăm nefăcute.

Asta mai înseamnă ceva: să depășim o neprihănire falsă, ipocrită, neadevărată, așa cum sau făcut vinovați aceștia, dar nu toți.

sursă foto

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s