Lupta pentru conștiință

the_steps1Apostolul Pavel spunea lui Timotei:

” să păstrezi credinţa şi un cuget curat, pe care unii l-au pierdut, şi au căzut din credinţă.  (1 Timotei 1:19)

Astăzi se dă o mare luptă pentru conștiință omului. În ce fel? Omul este asaltat din toate părțile numai să nu fie singur cu propria conștiință, pentru că cel rău știe că atunci s-ar trezi, s-ar lumina. El este bombardat cu informații, reclame, imagini și sunete care vin aproape continuu până în ora somnului. Acestea sunt ca niște zgomote care astupă, în mod organizat, într-un fel, glasul lăuntric al omului.

Biblia spune să păstrezi credința și un cuget curat. Credința vine prin auzirea Cuvântului lui Hristos (Romani 10,17), iar cugetul curat vine din ascultarea noastră de cuvânt. Problema este că pentru a asculta cuvântul trebuie să îl înțelegi. Și aici este lupta pentru cugetul omului, pentru  că el e responsabil pentru lămurirea omului a tuturor lucrurilor, luminat bineînțeles de Cuvânt și Duhul Sfânt.

Dacă omul după ce ar asculta o predică, sau ar citi Scriptura, ar sta liniștit să cugete, să gândească liber, conștiința ar prelua acel cuvânt citit, sau auzit, și l-ar aplica pentru sine, ar argumenta, ar lămuri și ar clarifica acele lucruri și astfel s-ar aplica.

Oamenii simpli de la țară de aceea erau mai sfinți și mai sănătoși decât noi, pentru că nu erau cu atâtea plasme, tablete și iphoane, care nu ne dau liniște și pace, și care ne tin tot timpul încordați și legați, astfel nu mai știm ce este cu noi, și nu mai desfacem nici un nod care apare în viața noastră, pentru că nu avem timp, nici să gândim, acțiunea este o altă problemă. Așa sămânța Cuvântului este furată și împiedicată să aducă rod, cum spunea Domnul în pilda semănătorului.

Dacă omul ar fi liniștit să mediteze, să stea în fața propriei conștiințe după ce citește un cuvânt din scripturi, el nu ar putea sta mult fără să se schimbe, să se îmbunătățească, pentru că Scriptura și cugetul curat sunt mijloacele Duhului Sfânt pentru mântuirea și transformarea noastră. Omul este împiedicat să rodească și să evolueze în viață, pentru că nimic nu are timp să dospească, nimic nu are timp să se coacă. Totul pe fugă, totul în grabă.

Să ne oprim un timp din alergare! Să luăm o pauză! Să ne liniștim! Să eliminăm factorii perturbatori, și mai ales pe cei amăgitori, pentru că dacă vom păstra credința din Cuvânt și cugetul curat, vom ajunge să evoluăm după lumina și călăuzirea pe care o dau Scripturile.

Numei bine!

sursă foto

2 gânduri despre „Lupta pentru conștiință

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s