Despre credință?


Când Petru urma să fie pus la încercare de Satana, Domnul Iisus s-a rugat să nu i se piardă credința. Când vorbea de revenirea Lui, a pus o întrebare: „Oare va mai găsi Fiul Omului credință pe pământ?”

Se pare că credința adevărat este ceva foarte important atât pentru cel rău, cât și pentru Dumnezeu.

Unul din autorii care vorbesc bine despre acest subiect este Ulf Ekman, el spunea așa în cartea lui „Credința ce biruiește lumea”

Credința nu înseamnă a gândi pozitiv sau a încerca să te convingi pe tine însuți că lucrurile vor merge din ce în ce mai bine. Pentru a înțelege adevărata credință trebuiei să aflăm ce se află în centrul ei, anume Dumnezeu! Isus le zicea ucenicilor odata: „Aveți credință în Dumnezeu!” Mc. 11,22 Asta este ca și cum ai spune: „Aveți credința pe care o are Dumnezeu!”

Dumnezeu este în centrul credinței noastre și toată credința vine de la El. El însuși are credința, și această credință ne-o dă și nouă. Când această credință începe să lucreze în viețile noastre, produce rezultate supranaturale.

Evrei 11,1 spune: „Și credința este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredințare despre lucrurile care nu se văd.”

Credința nu este doar o simplă prezumție, de care nu suntem siguri. Credința este o convingere și o siguranță.

Credința nu este o atitudine generală optimistă privitor la ceva care speri că va merge bine. Credința este o convingere fermă. Când crezi ești pe deplin convins și nu poți fi zdruncinat din această convingere indiferent cum ar fi situația din jur. Chiar dacă împrejurările par a fi complet contradictorii, credința este o convingere ce o ai despre lucrurile care nu se văd. Despre această credință ne vorbește Isus în Mc. 11,23-24 „Aveți credință în Dumnezeu! Adevărat vă spun că dacă va zice cineva muntelui acestuia: „Ridică-te și aruncă-te în mare” și dacă nu se va îndoi în inima lui, ci va crede, că ce zice se va face, va avea lucrul cerut. De aceea vă spun că orice lucru veți cere, când vă rugați, să credeți că l-ați și primit ș-il veți avea.” Acest fel de a crede produce rezultate supranaturale. Acesta este felul de credință care nu dă înapoi în fața greutăților de învins, ci privește la ceea ce poate face Dumnezeu. Ea este convinsă de lucrurile care nu se văd și chiar munții trebuie să se mute din fața ei. Isus numește aceasta „credință din inimă”.

Rom. 10, 10 ne spune: „Căci prin credința din inimă se capătă neprihănirea și prin mărturisirea cu gura se ajunge la mântuire”.

Această credință din inimă este cea care îți dă viață veșnică, schimbă contextul vieții tale, mută munții din loc și îți aduce răspunsuri la rugăciunile tale, și astfel se împlinesc cele spuse de Iisus în Matei 21,22 „Tot ce veți cere cu credință prin rugăciune, veți primi.” Iisus spune că acea credință care vine din inimă și care este o convingere, nu o simplă afirmație generală, acea credință va primi orice va cere.

Dacă asemenea roadă poate da credință, și dacă noi trăim într-o lume în care se află satan, care este adversarul nostru, nu va fi surprinzător că el atacă credința și învățătura despre credință. El este adversarul credinței și nu vrea să vadă petrecându-se nici un fel de intervenție divină în această lume. Când primești un răspuns la rugăciune, Dumnezeu este glorificat, nu lumea sau diavolul. Răspunsul la rugăciune manifestă prezența lui Dumnezeu în viața ta și ceilalți oameni văd aceasta. De aceea atacă Satan credința ta, pentru ca prezența lui Dumnezeu să nu se manifeste în lume.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s