Dumnezeu mă vă ajuta

Este bine să te încrezi în Dumnezeu că El te va ajuta, dar este bine totodată să și primești ajutorul lui Dumnezseu când vine.

Se spune că un om credincios era într-un sat care tocmai era inundat de un râu care își ieșea din matcă. Omul acesta credincios își spunea: „Cu siguranță pe mine Dumnezeu mă va ajuta.”

Vecinii, tot satul, a început să se alarmeze, să își pună lucrurile cele mai importante în saci de plastic, să îi transporte in cel mai apropiat loc sigur. Oamenii au început să îl avertizeze: „Omule nu te pregătești să pleci, fă ceva, vin apele!” La care cel credincios le-a spus: „Pe mine Dumnezeu mă va ajuta!” Oamenii au plecat grăbiți care încotro.

Apele au început să vină, au ajuns la case și au început să crească. Iar au veni vecinii, cu barca de data aceasta: „Omule vin apele, hai cu noi în barcă!” „Pe mine Dumnezeu mă va ajuta!” Oamenii disperați au vâslit mai departe, au luat pe alții au plecat.

Apele creșteau, omul nostru s-a urcat pe mobilă, apoi pe casă. În timp ce era pe casă, se apropie un elicopter, coboară scara și îi strigă: ”Hai sus omule, urcă pe scară!” El a răspuns: ”Pe mine Dumnezeu mă va ajuta!” Elicopterul a mai dat de câteva ori roată, apoi s-a dus la alții și i-a ridicat.

În cele din urmă apele dărâmă casa, omul se înceacă și moare.

Când ajunge în fața lui Dumnezeu, omul nostru zice: ”Doamne, de ce m-ai lăsat să mor? Am crezut că mă vei scăpa, am crezut că vei face ceva să mă salvezi…” Dumnezeu îi răspunde: ”Te-am avertizat, am trimis cu barca la tine, am trimis un elicopter. Ce altceva aș mai fi putut să fac?”

Morala:

Să ne încredem în Dumnezeu, dar să fim gata să primim și ajutorul lui.

2 gânduri despre „Dumnezeu mă vă ajuta

  1. Este frumos ce ai scris, dar sa nu uitam ca Dumnezeu are planurile lui cu fiecare din noi, ne pune la dispozitie, ne da, ne arata, dar ne si pune sa alegem si functie de alegerea noastra, ne rasplateste sau ne pedepseste, asa ca actiunile noastre definesc sau nu multumirea Lui.

    1. Da, este bună complectarea ta. Ascultarea atrage binecuvântarea, neascultarea atrage judecata Sa. O viață de necredință, atrage însă judecata eternă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s