Dumnezeu este maniat pe mine

Multi oameni cred ca Dumnezeu este manios pe ei sau cred ca li se intampla lucruri rele, pentru ca Dumnezeu este impotriva lor. Poate nu crezi ca Dumnezeu este in mod deschis impotriva ta, dar crezi ca El nu te ajuta in mod deliberat. Aceste ganduri sunt faurite de Satan si de firea ta pentru a submina credinta ta. Daca tu crezi ca Dumnezeu este suparat pe tine, atunci nici nu vei mai astepta ca Dumnezeu sa te binecuvinteze.

In Deuteronom 1,26-27 , copii lui Israel s-au plans cuprinsi de teama cu privire la incercarile lor. Ei au spus: „Pentru ca ne uraste, de aceea ne-a scos Domnul din tara Egiptului, ca sa ne dea in mainile Amoritilor si sa ne nimiceasca.” Observati mentalitatea lor – ei chiar au crezut si au spus: „Dumnezeu ne uraste!” Acest gand si aceasta afirmatie au dus la esecul lor prin pustiu. Convingerea noastra ca Dumnezeu ne iubeste ne va conduce la biruinta in incercari si in viata de zi cu zi, tot asa cum convingerea lor ca Dumnezeu ii uraste i-a impins spre esec. Iosua si Caleb au crezut in dragostea si puterea lui Dumnezeu si au intrat in tara promisa.

Dumnezeu nu este maniat pe tine, ci nu mai poate dupa tine! Cand vei accepta acest gand, vei avea incredere, anticipatie si pace. Toti avem nevoie de acestea! De unde stim asta? Tefania 3,17 spune: „Domnul Dumnezeul tau este in mijlocul tau, ca un viteaz care poate ajuta; se va bucura de tine cu mare bucurie, va tacea in dragostea Lui, si nu va mai putea de veselie pentru tine” Romani 8,38 spune ca nimic nu ne poate desparti de dragostea lui Dumnezeu. Tu esti iertat (1Ioan 1,9) si esti iubit (Ioan 15,9).

Ganeste-te la urmatorul lucru: ca Dumnezeu te iubeste la fel de mult cum Il iubeste pe Iisus! Iisus spune in Ioan 17,23 – „Eu in ei, si Tu in Mine; pentru ca ei sa fie in chip desavarsit una”

Intelege ca in Hristos nu mai esti condamnat! Romani 8,1 „Acum, deci, nu mai este nici o osandire pentru cei ce sunt in Hristos Iisus” Cineva a platit pretul. Dumnezeu nu pedepseste de doua ori pentru acelasi pacat.

Ieremia 13,3 spune ca El te iubeste cu o dragoste vesnica. Aceasta dragoste nu poate fi oprita, stinsa sau compromisa.

* prelucrat dupa G. Dickow „Dinauntru in afara”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s