Ceea ce credem determină ceea ce facem. Statistic se poate vedea decăderea morală a societății după ce propaganda evoluționistă a început în scolile publice. Când omul a fost încurajat să creadă că totul s-a format din întâmplare, că nu există Dumnezeu, nici judecată, asta l-a dezlănțuit. A fost înșelat și aruncat într-o mare groapă de fapt… Dacă totul este o luptă pentru supraviețuire, păi să ne luptăm! Nu așa a luat foc al doilea război mondial?! Vă mai aduceți aminte de rasa ariană?! Ne-am jucat cu ideile, iată că unii le iau de bune.
De aici comentăm și spunem că dacă cineva are probleme comportamentale, el trebuie să lucreze la sistemul lui de valor, la ceea ce crede. Dacă acționează asupra faptelor, el nu lucrează la cauză, la rădăcină; el tratează doar un efect prin alt efect.
De aceea Scriptura devine o carte așa de importantă în viață, pentru că ea operează asupra credinței noastre, ceea ce afectează toate acțiunile și faptele noastre. Cu cât lucrezi mai mult asupra credinței, cu atât vei avea rezultate mai bune asupra faptelor, a trăirii. Sunt oameni care mărturisesc, nu credeam că după ce voi veni la Dumnezeu, atâtea lucruri vor fi rezolvate în viața mea în ce privește comportamentul. Pot să mărturisesc că după ce am îmbrățișat scriptura, studiind-o, am avut victorii comportamentale nebănuite, lupte pe care le duceam de ani de zile în zadar. Nici nu am vorbit cu cineva despre ele, dar pur și simplu s-au dus când mi-am corectat sistemul de valori și credințe. Iată cum lucrează ele!
Astfel, credinţa vine în urma auzirii; iar auzirea vine prin Cuvântul lui Hristos. (Romani 10:17)
Cercetați Scripturile!
sursa foto
Exista oameni care se schimba in urma imbratisarii credintei, dar sunt multi altii care nu au nevoie de credinta pentru a avea un comportament moral. Nu suntem la fel. Daca vrei sa vezi o legatura intre declinul moral si teoria evolutiei poti face asta, insa concret nu exista. A fi ateu,agnostic nu echivaleaza cu a fi imoral.
Nu inteleg de ce in mediul crestin teoria evolutiei este luata in deradere, desi apostolul Pavel ii spune li Timotei : ”fereste-te de flecariile lumesti si de impotrivirile stiintei pe nedrept numita astfel”. Crestinii fac exact opusul a ceea ce spune Pavel, imbratiseaza pseudo-stiinta numita cretionism stiintific sau inteligent design si dau cu piciorul adevaratei stiinte. Ca ne place sau nu, teoria evolutiei este stiintifica si inca ceva, nu biserica defineste ceea ce este stiinta, ci oamenii de specialitate.
Gabriel, sunt de acord că există oameni morali în afara credinței creștine, dar pot să îți spun la fel de sincer că nu știu când se vor schimba, pentru că ei fac asta datorită unor circumstanțe favorabile, dacă aceasta se schimbă nu am nici o garanție ca va fi la fel, el nu are nici o lege, nici un standard. Nu știu când moralitatea lui se schimbă. Dar aici vorbim de moralitate parțială, adică nu în toate.
Legat de adevărata știință, nu știu dacă ai căutat sincer să cercetezi ambele variante, este strigător la cer ce încearcă să spună evoluționiștii, este pur și simplu filosofie, nu știință. Dacă nu ai cercetat, nu vreau să te ofensez, să nu o iei așa, nu te cunosc. Dar îți dau numai două idei și o sursă. Există concepția erelor geologice, conform căreia fiecare strat datează de mii și milioane de ani diferență între ele, și apoi s-au descoperit trunghi de copaci care le traversau. Acest lucru e scandalos pentru mine!? Nu poate un copac să traverseze erele geologice în același timp. Mă simt tradat în rațiunea mea! Să mă scuzi. Asta mă duce cu gândul la potop! Iți dau aici o fotografie – link 1.
Apoi imi spune de evoluția speciilor, dar nu am verigi de legătură. Deci mă pune să cred un miracol, dar la dovezi lipsă, ca să nu mai spun de câte fraude s-au găsit, sau cum se face că niciodată nu s-a pomenit ca un animal să nască altceva în afara speciei lui, sau soiului lui. În fine, respect pe toți oamenii, și sincer îmi place mult știința și o susțin, dar nu pe cea pe nedrept numită astfel.
Aici ai resurse, dacă întradevăr cauți adevărul, ale unui om de știință care a profesat la nivel înalt știința ani de zile.
Toate bune!
1 – https://www.google.ro/search?q=erele+geologice&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAcQ_AUoAWoVChMIi_-Ynoi_xwIVRdYUCh0VXAWN&biw=1280&bih=685#tbm=isch&tbs=rimg%3ACSLcbfuXef-7Ijh8pJdVy69pQVzzMMlAO_1aklJtswKbgsa3TqPM2uNe2HelfFe5dhqzQAZdionhqcp55GuV-e0WP1ioSCXykl1XLr2lBEVZg8FL7eNjVKhIJXPMwyUA79qQRu1VWd656LAYqEgmUm2zApuCxrRG3chaE6a01cioSCdOo8za417YdEW5ZFncsXfWjKhIJ6V8V7l2GrNAR1jbE67cQk5AqEgkBl2KieGpynhHkrqLLwHonMioSCXka5X57RY_1WEb2sA7bhM5Tr&q=tree%20and%20geologic%20era&imgdii=eANQ5bILvlMlvM%3A%3BeANQ5bILvlMlvM%3A%3BHoAbjhK_iP2eTM%3A&imgrc=eANQ5bILvlMlvM%3A
Florin, oamenii sunt imprevizibili indiferent de credinta sau necredinta lor, sunt convins ca i-ai intalnit si tu de-a lungul vremii. Am trait si traiesc im mijlocul lor si suntem oameni, cei credinciosi cad in domenii in care altii fara nicio credinta raman in picioare si viceversa, slabiciunea umana nu tine cont de ceea ce crezi. Toti trebuie sa ne supunem legilor tarii in care locuim sau in care mergem tot asa cum evreii din vechime se raportau la cele 10 porunci, constitutia lor.
Daca tot am vorbit de credinta si principii, ma mir ca mi-l sugerezi pe Kent Hovind care credincios fiind a ”uitat” sa plateasca niste taxe, la care s-au mai adaugat cateva infractiuni si s-a ales cu 10 ani de inchisoare. Se aplica ceea ce spuneam mai sus, credinta sau necredinta se muleaza pe un schelet moral deja existent.
De regula, in discutii nu imi place sa cred ca le stiu pe toate si astfel sa ignor ce spune partenerul de conversatie, insa crede-ma(si cerceteaza:)), Kent Hovind nu este om de stiinta. Este cel mult un teoretician si un apologet. A fi om de stiinta inseamna sa fii expert intr-un domeniu, sa publici in lucrari stiintifice de specialitate, sa ai o contributie recunoscuta intr-o ramura de activitate, sa aplici ceea ce se numeste metoda stiintifica si sa nu te abati de la ea. Nici macar a avea un doctorat nu te califica sa fii om de stiinta. De ex., parintele creationismului stiintific, Henry Morris, avea doctorat in inginerie hidraulica, dar combatea teoria evolutiei fara sa fie expert in domeniu. Asadar o ramura a stiintei este validata de cei care activeaza in cadrul ei si nu in afara, acestia sunt cei care au calificarea necesara sa o faca. Oamenii de stiinta crestini si evolutionisti cum este Kenneth R Miller trebuie sa accepte realitatea evolutiei si ca mecanismele acesteia au fost observate in laborator. Interesul oricarui om de stiinta este sa demonstreze ca cel dinaintea lui s-a inselat, nimeni nu vrea sa reconfirme ceea ce se stia deja, dar legat de evolutie inca nu e cazul. Poate se va intampla pe viitor, teoriile stiintifice nu sunt nici nemuritoare, nici atotcuprinzatoare, ci dau raspunsuri simple la intrebari la fel de simple. Asta face stiinta. Teologia pe de alta parte pune intrebari complexe cu privire la existenta, sensul vietii etc la care incearca sa raspunda, tot la un nivel limitat. Cele doua nu trebuiesc amestecate pentru ca nu se mai intelege nimic.
Gabriel, este adevărat că orice pădure are uscături, că omul este schimbător, dar important este să îi spui albului – alb și negrului – negru. Dacă cineva nu recunoaște pe Dumnezeu în ciuda atâtor evidențe, mi se pare un act imoral, mult mai grav decât păcatele trupului, adică cele pe care oamenii le numesc mari. Faptul că oamenii sunt chimbători nu constituie un motiv să nu recunoști adevărul, să nu treci de partea binelui. Ași spune pentru că și așa nu suntem stabili, să facem cât putem, care putem ceea ce trebuie!
Legat de Kent Hovind, este o mare grozăvie cu oamenii de știință de astăzi, ca să nu îți spun că există o adevărată mafie în sistem, în care dacă un element devine periculos, mai ales pentru masele de oameni, ii găsesc repede o ”găselniță” și îl închid. Lucrul acesta a trezit oricum pe mulți, că să vedem în ce lume trăim, și cu cine avem de aface! Omul a avut niște carduri de la stat, le-a folosit liniștit ca orice cetățiean, și după un timp bun, i-au spus că nu trebuia să scoată banii de acolo. Dar mă întreb eu, mai ales pentru statul american, cum de au ieșit banii pe orificiul acela metalic?! Dacă nu era cartul lui, sau ilegal, sau card fraudulos…!? E jenant ce se întâmplă în lume, dar noi știm! Henry Morris este complementar lui Kent Hovind, dar Kent e printre cei mai elocvenți în domeniu. Dacă te uiți, acum a reluat activitatea, tare mă mir că dacă nu i-ar găsi alt motiv să îl oprească. Recunosc că este uneori caustic, oamenii nu sunt perfecți, dar adevărul este ceea ce mă interesează, iar aici excelează, părerea mea.
Argumentele științifice le-ai evitat, te-ai legat de oameni. Eu sunt invers, cred că oamenii sunt doar instrumente, adevărul contează! Știu că nu sunt oameni perfecți, dar cred și văd pentru mine și pentru cei ce sunt cinstiți, că adevărurile științifice sunt zdrobitoare în favoarea lui Dumnezeu. Caut acum mărturia undei doamne care ura creștinismul și era un renumit om de știință. S-a întors la Dumnezeu datorită evidențelor uimitoare pe care aceasta le-a găsit în știință. Dacă o găsesc îți dau link-ul. Cât despre teoria evoluționismului și impotrivirile științei pe nedrept numite aștfel, știi ce cred sincer? Oamenii caută o bază legală pentru a face ceea ce vor ei. Dacă nu există Dumnezeu, nu este normal și de bun simț să iau eu rolul acesta? Ba da! Asta este formula lor…! Este așa de evident! Să ne uităm ce a născut astfel de teorii ale speciilor în istorie, să ne aducem aminte de Hitler și rasa ariană. Păi dacă este luptă pentru supraviețuire, și mai este și o evoluție în asta, să ne luptăm pentru patrie și popor! (cum sună bine la noi) Acum sper că se vede ce produce în final aceste ideologii, și cât de grav este să fii în afara voii lui Dumnezeu, mai ales la nivel înalt.
Legat de amestecarea religiei cu știința, cred că a fost doar o prejudecată a papei din evul mediu. Acest concept cred că este total greșit și malițios în zilele noastre. Religia ne vorbește despre ceea ce nu înțelegem oarecum științific, pentru că nu înțelegem toate lucrurile, suntem extrem de limitați, iar știința ne vorbește de ceea ce începem să înțelegem având o bază oarecare științifică. Dumnezeu ne spunea demult, că pământul e rotund, că totul a fost creat din apă, apoi chestii alimentare ce să mâncăm și ce nu, mult mai târziu am înțeles și noi compoziția alimentelor, treburi igienice, importanța spălării cu apă, chiar tăierea imprejur are o precizie medicală uluitoare sangvină în a opta zi a copilului (atunci sângele se coagulează bine), și acum îmi spui că Dumnezeu nu este științific. E… hai!
În fine, vreau să spun ce contează în final și dacă suntem de acord cu asta este bine, dacă iubim adevărul și dreptatea, aceste lucruri ne vor fi suficiente pentru moment ca să înainta în zona corectă.
Numai bine!