Cultura „pop”

Citeam acest manifest pe care poate l-ai citit deja, un manifest cu privire la pocainta.

Acolo se vorbeste despre „prietenia cu lumea” de care vorbeste Iacov. Explicatia care a fost data mi-a astras atentia in mod deosebit. Va invit sa o cititi:

„Suflete preacurvare! Nu ştiţi că prietenia lumii este vrăjmăşie cu Dumnezeu? Aşa că cine vrea să fie prieten cu lumea se face vrăjmaş cu Dumnezeu.“ (Iacov 4:4)

„Voia lui Dumnezeu este sfinţirea voastră…. Căci Dumnezeu nu ne-a chemat la necurăţie, ci la sfinţire. De aceea, cine nesocoteşte aceste învăţături, nesocoteşte nu pe un om, ci pe Dumnezeu, care v-a dat şi Duhul Său cel sfânt.“ (1 Tesaloniceni 4:3, 7-8).

Am căutat prietenia cu lumea şi am sacrificat sfinţenia. Pentru a fi înţeles, prietenia cu lumea înseamnă adoptarea  culturii „pop” în Bisericile noastre (vezi explicaţia la sfârşit). Am crezut că este bine să adoptăm modernismul, dar s-a dovedit a fi neopăgânism cu efecte mortale pentru viaţa spirituală. Cultura „pop” a adus cu ea cultura drogurilor şi a  morţii. Cultura pop a făcut din bisericile noastre o batjocură. Cultura „pop” din Bisericile de azi atrage oamenii ce caută distracţia, nu pe Dumnezeu, nu pocăinţa şi sfinţenia. Numeroşi creştini, adepţi ai culturii pop, sunt dispuşi să meargă la  biserică, la studii biblice, să dea zeciuială, chiar să meargă în excursii misionare, excepţie făcând trăirea în sfinţenie. „…având doar o formă de evlavie dar tăgăduindu-i puterea. Depărtează-te de oamenii aceştia.“ (2 Timotei 3:5)  majoritatea creştinilor adepţi ai culturii „pop” nu sunt născuţi din nou. Creştinătatea fără sfinţenie/evlavie este o  creştinătate apostaziată! Trăim vremurile din urmă când apostazia vrea să acapareze Biserica. Tăgăduim apostazia, iar când conştiinţa ne acuză o suprimăm spunând sfinţeniei că este legalism.

Si acum explicatia culturii pop:

Cultura „pop” ( „popular culture” în limba engleză) este un fenomen mondial de anti-cultură început în anii 1960, care a cucerit tinerii din întrega lume, indiferent de  convingerile pe care le au: creştini, islamici, atei, budişti, hinduşi etc. Cultura pop este o revoltă împotriva autorităţii familiei, instituţiilor de educaţie, bisericii sau religiei din care fac parte tinerii respectivi. Cultura pop promovează indecenţa, imoralitea sexuală, muzica „rock” şi heavy metal” cu toate variantele lor, drogurile, ocultismul şi iniţirea în satanism. Cultura pop este intens promovată de mass media contemporană pentru îndoctrinarea tineretului cu o astfel de cultura malefică. Culura pop este religia tineretului, care în viitor îi va duce la închinarea fata de anticrist. Creştinii pot scapă de cultura pop acasă şi în Biserică, trăind în sfinţenie
autentică şi evitând programele mass mediei. Creştinii trebuie să ia în serios studierea Cuvântului, Evanghelizarea, şi promovarea culturii creştine fără influenţe ale culturii pop.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s