Duhul lui Balaam – Numeri 25,1-9

balaamPoate pentru unii este putin noua expresia aceasta. Cand Moise venea prin pustie cu poporul Israel spre tara Canaan, in dumul lui a venit imparatul Moabului, Balac. Acesta a pus pe Balaam, un vrajitor, sa blesteme pe Israel, pentru ca ce blestema Balaam ramanea blestemat. Dumnezeu a intervenit si Balaam nu a putut sa blesteme, dimpotriva l-a binecuvantat. Acum Balaam a lucrat cu viclenie si a invatat pe imparatul Balac cum sa faca. A pus femeile moabite, care erau frumoase, ca sa atraga barbatii lui Israel la curvie si la inchinarea la idoli in cele din urma. Aceasta tactica a tras in cursa pe copii lui Israel astfel ca mania lui Dumnezeu a izbucnit si 24.000 au murit de urgia lui Dumnezeu. (Numeri 25,1-9)

Astazi multi tineri crestini sunt pusi in ispite similare pe nesimtite. Ei nu mai sunt ademeniti pe terenul intelectului, unde sunt stabili oarecum; ei sunt incercati pe un teren mai fragil, pe terenul hormonilor, al atractiei sexuale. Observ tineri care nu sunt credinciosi, decat cu numele, cum dau tarcoale tinerilor, care sunt credinciosi. Ei (cei cu numele) sunt vioi si nu se rusineaza, pentru ca nu au o relatie reala cu Dumnezeu, insa acei credinciosi sunt dusi in eroare, ei nu stiu ce se intampla, de ce nu pot tine pasul.. Este vorba de duhul lui Balaam. In care prin atractia sexuala, diavolul te pune pe tine in conflict direct cu Dumnezeu, si de odata nu stii de ce nu mai te simti bine inaintea lui Dumnezeu. Acest lucru se intampla atat intr’un sens cat si in altul, adica si fetele atrag pe baietii credinciosi, si baietii pe fetele credinicioase.

In aceasta tactica, Balaam nu a mai tratat deloc cu poporul, ci prin seductie femeilor, a atras pe poporul Israel sa pacatuiasca inainte lui Dumnezeu, si Dumnezeu care este sfant a nimicit in urgia lui 24.000 din popor.

Ar trebui sa invatam ceva si din „teama de Dumnezeu”, din acest context.

2 gânduri despre „Duhul lui Balaam – Numeri 25,1-9

  1. Imi amintesc de o imagine care am gasit-o pe internet odata. Era o tanara draguta care, chiar daca era imbracata, sa vedea ca avea niste sani frumosi. Mai jos scria in gluma, dar foarte adevarat, ceva de genul asta „Teenage brest. God’s best work, Satans’s best tool.”

    Diavolul nu e prost. Stie care sunt slabiciunile oamenilor si profita din plin. Trebuie sa fim tari cand vine vorba de sex, pentru ca sexualitatea e exploatata la maxim – filme, reclame, campanii etc. Trebuie sa ne pastram mintea limpede pentru ca altfel cadem in pacat.

    Noi care am trait o perioada in comunism ne descurcam, dar mi-e si mila de cei care acum se nasc si care la pubertate vor avea parte de libertate sexuala deplina, libertate care fara normele morale duce spre moartea spirituala. Libertatea ne creste, normele morale devin neinteresante si plictisitoare, puterea diavolului asupra omului ajunge la apogeu.

  2. agkelos:
    in privinta asta ai spus adevarul. Si mie imi este mila de cei care se nasc si la pubertate au parte de libertate deplina. Libertatea fara norme inrobeste as spune eu, este vorba de aprinderea unor patimi, de actiunea unor duhuri, diaolul atinge apogeul intradevar. Si nu se are in vedere cat de tare este cineva aici, aceasta batalie nu are victorie pentru om. Cei mai mari stiu, dar cei mici nu isi dau seama ca nu poti concura sub un anumit nivel cu patima, ci devii sclav. Numai puterea lui Dumnezeu poate ajuta aici.

    Ma gandesc cati mai realizeaza acest lucru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s