Conditiile „Craciunului”

Dumnezeu a ales pe Iosif si Maria pentru ca in familia lor sa se nasca Hristos, Fiul Sau. Dar care au fost conditiile pentru ca acest lucru sa se intampla. Vedem din descriera facuta anumite calitati ale acestei familii, noi le vom numi conditiile craciunului. Daca Dumnezeu ne arata aceste calitati la Iosif si Maria atunci cand a trimis pe Fiul Sau, inseamna ca si de la noi va pretinde aceste calitati ca sa Il trimita pe Iisus in vietile noastre.

1. Neprihanirea. Iosif era un om neprihanit, ni se spune. Dumnezeu intotdeauna pretinde neprihanire atunci cand lucreaza cu cineva. Sfintenia este podoaba casei lui Dumnezeu. Nu putem vedea pe Iisus, nu putem avea pe Iisus in casele noastre fara neprihanire, si aceasta incepe cu pocainta noastra de pacatele constiente si renuntarea la ele.

2. Ascultarea. Maria a spus: „Facami-se dupa cuvintele tale!” Desi nu era usor sa accepti un astfel de mesaj ca vei ramanea insarcinata, dar nu de la sotul tau. Pedeapsa era capitala pentru asemenea lucruri. Ea intelegea ca Dumnezeu vroia sa o foloseasaca, dar asta implica un risc. A ascultat chiar daca fericirea ei era in joc, sotul nu era sigur ca o va crede, si asa se intampla daca Ingerul nu se arata si lui Iosif. Ea a ascultat si asta a facut mai mult decat o jertfa, Dumnezeu nu a incetat sa intervina pentru ea si fost inaltata la cel mai inalta foarte sus prin indurarea si harul lui Dumnezeu. 

3. Responsabilitatea. Ingerul ii spune lui Iosif: „Ea va naste un fiu, si „tu” ii vei pune numele Iisus”. Maria si-a asumat riscul si responsabilitatea de a naste si a creste copilul, Iosif avea responsabilitatea sa ii puna numele Iisus. Fiecare trebuia sa faca ce ii spusese Dumnezeu. Iosif nu putea sa faca ce facea Maria, si Maria nu trebuia sa faca ce era responsabil Iosif. Daca vrem ca Iisus sa fie trimes in casele si vietile noastre trebuie sa facem fiecare ce am fost chemati si inzestrati sa facem, aceea este responsabilitatea noastra. Cine e chemat la o slujba sa se tina de ea, cine invata, sa se tina de invatatura, cine canta, sa cante cu bucurie. Orice scuza ne acuza! Ne face vicleni si lenesi, iersponsabili si impiedica pe Iisus sa vina in vietile, casele si biseicile noastre. Sa ne asumam deci responsabilitatile pe care Domnul ni le incredinteaza.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s