Cum sa castigi suflete – Tudor Popescu

Domnul Iisus ne spune ca vom fi pescari de oameni, sa castigam suflete pentru Dumnezeu. Cu alte cuvinte acesta este destinul fiecarui credincios adevarat. Adesea noi ne framantam ce ar trebui sa facem pentru indeplini aceasta misiune cat mai bine? Fratele Tudor Popescu da cateva indrumari in sensul acesta:

–  Vorbeste intre patru ochi, adreseaza-te de la inima la inima. De aici si regula ca in evanghelizare este bine ca baietii sa vorbeasca cu baietii si fetele cu fetele. Pentru a castiga un suflet pentru Dumnezeu, nu este suficient sa ii vorbesti de la distanta si generalitati, fie ele si sfinte. Este nevoie de o apropiere, de profunzime.

– Castiga-l prin darul tau spiritual. Unii credinciosi au falsa impresie ca numai cei cu darul evanghelizarii castiga suflete. Acest lucru este fals. Aceia castiga suflete prin cuvant, prin predici. Dar sufletele sunt castigate in multe alte feluri, unele sunt castigate pentru Dumnezeu prin cantare, altele prin ospitalitate, altele prin ajutorul in vre’un necaz. Si toate aceste activitati sunt exercitate de cei cu darurile respective. Deci identifica-ti darul si focalizeaza-te pe el. Asa vei castiga multi oameni in jurul tau si pentru Dumnezeu.

– Cand marturisesti cuvantul sa te sprijinesti pe soua forte: Duhul Sfant (desi El este o persoana) si Cuvantul scris. Multi pocaiti gresesc spunand ca ei „arunca samanta” si rostesc versete asa in mod usor si ieftin, fara sa se gandeasca la faptul ca pentru mantuirea unui suflet este nevoi de doua puteri: Cuvantul si Duhul Sfant, iar cel dintai eu cred ca este Duhul. Degeaba insiram o groaza de versete si explicatii, daca nu suntem sub calauzirea Duhului Sfant care cunoaste inima si gandurile interlocutorului nostru. Sa ne rugam Duhului Sfnat, sa ne bazam pe El mai mult atunci cand marturisim. Sa spunem: „Doamne Duhule Sfant, vorbeste Tu prin mine, foloseste-ma Tu!”

– Nu te departa de punctul de capetenie, care este primirea prin credinta a Domnului Hristos. Evita discutiile laturalnice despre traditii, obiceiuri, ritualuri. Spune asa: „Cel mai important lucru acum este sa il primesti pe Fiul si sa il urmezi pe El. Celelalte lucruri fii convins ca le vei intelege singur pe urma din Scripturi!”

– Fii delicat si prietenos. Oamenii au nevoie de siguranta si incredere, adesea ei te vor testa pentru asi da seama de asta. Asuma-ti acest lucru. Stapaneste orice atac sau intrebare incomoda, i-a timp sa te gandesti daca trebuie. Domnul Iisus chiar daca era ispitit adesea prin intrebari, El totusi dadea raspunsuri ziditoare prin care castiga prin fiecare confruntare tot mai multi urmasi. (vezi cazul cand Iisus da raspunsul: „Dati cezarului ce este al cezarului si lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu” sau „Cine este fara pacat sa arunce primul cu piatra” Inaintea acestor expresii au fost inste intrebari foarte incomode si cu talc)

– Nu fi pripit in discutii. Spune lucrurile esentiale cu privire la mantuire: realitati privitoare la: pacat, judecata si neprihanire (care se primeste prin credinta in Iisus Hristos ) -Ioan 16,8

– Pe cat e cu putinta rugati-va cu cei cu care vorbiti, sau cereti sa va rugati pentru ei. Voi oricum sa o faceti inainte, in timpul discutiei si dupa.

5 gânduri despre „Cum sa castigi suflete – Tudor Popescu

  1. Multumesc de post, e foarte important sa tinem cont de darurile pe care le avem atunci cand vrem ca altii sa il cunoasca pe Isus. Dar ce te faci cu cei care nici macar nu suporta cuvantul Dumnezeu – oricat te-ai stradui parca sunt de piatra, asta fara sa mentionez dispretul pe care il produci rostind Cuvantul.

  2. Mariutza:
    ai dreptate in privinta asta. Eu cred ca sufletele pe care noi le castigam nu ni le alegem singuri, ci Dumnezeu ni le da. Cineva spunea ca noi insitam prea mult pe langa cei ce nu il vor pe Dumnezeu si prea putin pe langa cei ce ar vrea sa il cunoasca. Cred ca trebuie sa schimbam ordinea. Mie mi s-a intamplat ceva. Cand am inceput sa insist mai putin pe langa cei ce nu vroiau, si sa ma deschid fata de cei care vroiau, o parte din cei impietriti au inceput sa se deschida. Asta nu este o promisiune insa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s