In bratul Domnului

Domnul Iisus spune:

“Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine. Eu le dau viaţa veşnică, în veac nu vor pieri, şi nimeni nu le va smulge din mâna Mea. Tatăl Meu, care Mi le-a dat, este mai mare decât toţi; şi nimeni nu le poate smulge din mâna Tatălui Meu. “(Ioan 10:27-29)

Domnul ne da siguranta ca din bratul Domnului nimeni nu ne poate smulge, motivul este: pentru ca „Tatal este mai mare decat toti.” Poate ca si dv ati auzit argumentul pe care l-am auzit eu: „nimeni nu te poate smulge din mana Tatalui afara de tine insuti”.

M-am framantat un timp cu acest raspuns cu „afara de tine insuti” si am ajuns la concluzia ca nu poate fi adevarat, pentru ca in mana Tatalui nu poti intra doar pentru un timp limitat, ales de tine, cand doresti poti sa pleci… Acolo intri printr’un legamant vesnic, sau nu intri deloc. Ieremia 32,40 spune: „Voi incheia cu ei un legamant vesnic…”. Iar daca intri intr’un legamnat vesnic si la un moment dat iesi din el, asta inseamna ca de la inceput nu ai inteles ce inseamna vesnic, sau pana cum inca nu ai intrat in el.

Si daca unii se gandesc la cei ce au fost credinciosi un timp si apoi nu au mai fost, ar fi bine sa se gandeasca la versetele care spun: „Ei au plecat dintre noi pentru ca nu erau dintre ai nostri..” 1Ioan 2 sau raspunsul pe care il da Domnul celor care se lauda cu minunile si credinciosia lor: „Niciodata nu v-am cunoscut…” Mat. 7,23

Este bine sa ne incredem din toata inima noastra in Dumnezeu, in mana Domnului nu este ca in mana omului, fie cazi singur, fie iti da omul drumul. In mana Domnului este mai sigur decat pe propriile picioare, chiar daca acestea ar fi tari, macar ca ale noastre nu sunt. Pentru s-a lepadat de Domnul, dar Iisus s-a rugat pentru el ca sa nu i se piarda credinta. Ce bine ca mijloceste Cel tare pentru noi, cei slabi. Altfel ar fi vai de credinciosia noastra!..

Insa noi ne bucuram si ne incredem in Domnul care ne spune: ” Tatăl Meu..  este mai mare decât toţi; şi nimeni nu le poate smulge din mâna Tatălui Meu.” Taria Domnului, este nadejdea noastra!

5 gânduri despre „In bratul Domnului

  1. Odata salvat, nu cred ca poti face orice, pentru ca oricum esti salvat pentru totdeanua. Daca asta ai vrut sa intrebi.

    Insa cred ca odata ce Dumnezeu a inceput o lucrare in noi, El o va duce la bun sfarsit, si un lucru in care trebuie a credem foarte mult si bine, este ca Dumnezeu are putere sa ne schimbe pe noi insine dupa chipul Fiului Sau, astfel incat sa nu ne departam in mod total, niciodata de El (Ier. 32,40). Si de aici si increderea noastra neclintita in Dumnezeu si salvare a noasra.

  2. Fiindcă stimabilul Mihnea Georgescu este pro demiterii marelui OM de CULTURĂ Horia Roman Patapievici, mă adresez celor care sunt contra demiterii lui Patapievici prin a le sugera să trimită semnale în acest sens pe acest blog.

  3. Si totusi se poate ca cel ce a predicat evanghelia unui om si care a primit-o sa fi omis a-i spune ca e imposibil sa mai pleci din mana Tatalui si intr-o incercare de proportii considerabile cu dezamagirile ei, omul sa fie descurajat in asa hal incat sa renunte. e posibil?

  4. Da Andrei e eposibil. Uneori suntem asa de jos ca abea ne mai tragem suflarea. Ai vrea sa inaintezi si nici nu mai poti gandi sa inaintezi, de aici si lipsa de putere. Insa noi inaintam atunci cand avem ochii pironiti pe versete precum : „Pot totul in Hristos care ma intareste” , „Toate lucrurile sunt cu putinta celui ce crede”. Motorul care ne trage, este Cuvantul, trebuie sa il citesti, sa il crezi si sa te bazezi pe el, altfel noi am ajunge curand descurajati si deznadajduiti, sau ne-am preface ca totul este ok, dar pe dinauntru am fi asa cu am spus la mijlocul frazei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s