De ce aveau robii urechea strapunsa?

In Exod 21, 5-6 scrie asa: „ Dacă robul va zice: ,Eu iubesc pe stăpânul meu, pe nevasta mea şi copiii mei, şi nu vreau să ies slobod’, atunci stăpânul lui să-l ducă înaintea lui Dumnezeu, să-l apropie de uşă sau de stâlpul uşii, şi stăpânul lui să-i găurească urechea cu o sulă, şi robul să rămână pentru totdeauna în slujba lui”

Deci daca un rob iubea pe stapanul lui si vroia sa ramana in slujba lui tot timpul, atunci stapanul sa ii gaureasca urechea cu o sula si sa fie robul lui pentru totdeauna. Ce reprezenta acest obicei? Cred ca asta este o reprezentare fidela a slujitorilor lui Dumnezeu. Dumnezeu nu isi ia slujitori cu forta niciodata, S-ar necinsti pe Sine facand asta. Dar daca cineva vrea si iubeste pe Dumnezeu, atunci exista practica asta in Israel, si Dumnezeu este cel ce a poruncit’o. Pentru noi slujitorii lui Dumnezeu care este insemnatatea?

Fr David N. spunea referitor la porunca aceasta a lui Dumnezeu. „Robul ca sa poata fi pentru totdeauna in slujba stapanului, trebuie sa aibe urechea strapunsa, pentru ca sa isi aminteasca de ascultare tot timpul!” Sunt si robi cu urechea astupata fata de stapanul lor, care nu aud ce vrea El sa le spuna. Altii si’o astupa ei singuri, sau o au ocupata cu alte surse.

Poate cineva se gandeste la Dumnezeu si spune: „Doamne eu as vrea sa te urmez tot timpul, ce trebuie sa fac?” Sa ti se strapunga ureche! Adica sa ai mereu „urechea” atintita la Dumnezue, mereu, si cand muncesti, si cand te relaxezi si cand te odihesti. Ascultarea este insemnul slujitorului. Asta nu se face decat la cererea servului, dar daca vrea sa fie slujitor cu adevarat, trebuie sa i se strapunga urechea.

Doamne ajuta sa intelegem si noi acest principiu divin!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s