De ce fac oamenii fapte bune?

1. Unii oameni sunt generosi pentru ca doresc ca altii sa-si formeze o parere buna despre ei. Exista ceva in natura umana care-i face sa gandeasca bine despre ei. Tot acestia simt nevoia ca si altii sa aibe o parere buna despre ei. Aceasta bunatate nu este pe placul lui Dumnezeu. A umbla dupa slava ta insuti nu este o cinste.

2. Unii oameni ii ajuta pe altii numai pentru frumusetea lor. Si Moise a fost crescut la curtea Egiptului pentru ca era frumos, Estera a devenit imparateasa pentru frumusetea ei. Frumusetea este criteriu pentru bunatatea unora, intalnim asta adesea in lume, la piata, la scoala, la servici, etc. In ochii lui Dumnezeu acest lucru nu este cinstit. Valoarea omului nu este data de frumusetea lui, sau banii pe care ii poseda.

Oamenii nu fac fapte rele:

– pentru ca nu s-a ivit ocazia sa o faca, pentru ca Dumnezeu in harul Lui i-a ferit de acele imprejurari prin care, daca ar fi trecut, cu siguranta ar fi cazut, si undeva in ei este dorinta de a le face..

– altii nu fac fapte rele pentru ca nu vor ca altii sa vada inclinatiile, predispozitiile si tendintele lor rele. Trebuie sa spun ca de fapt in ochii lui Dumnezeu noi suntem la fel ca cei ce le fac, doar ca noua nu n-i sa ivit ocazia, sau din anumite motive le ocolim, dar in inima noastra ele sunt prezente, acele fapte.

David N. spunea ca oamenii pana sunt schimbati de Dumnezeu cauta ocazii sa pacatuiasca, sa faca rau, dupa cum vor, sau prefera ei. Asta nu inseamna ca nu fac si fapte bune. Dupa ce Dumnezeu ii schimba, totul este invers: ei cauta ocazii sa faca binele, asta neinsemnand ca nu mai fac si rau, dar directia in care se indreapta este buna, ei isi doresc sa faca binele, spre deosebire de ceilalti, care macar ca au o impresie buna despre ei insisi, in realitate ei cauta ocazii sa pacatuiasca.

3 gânduri despre „De ce fac oamenii fapte bune?

 1. Mai rugat sa-ti imprumut „Imblanzirea Tigrului”. Imi pare rau dar deocamdata e la Ruben. Cand o termina el ti-o dau. 🙂

 2. Primii oameni au ajuns sa manance din pomul cunostintei binelui si al raului si au calcat porunca, si n-au mai avut incredere in Cuvantul Adevarului. Acum cu pacatele in inima oamenii aleg ori binele ori raul. Ei au pacat in inima, dar Dumnezeu vrea sa nu mai avem pacat in inima, sa fim cu inima curata.
  Ca sa intram in ceruri trebuie sa ne nastem din nou de sus: din apa si Duh. (Ioan 3:5)
  Vizitati-ne site-ul!

 3. siliacristina14:
  ok. Multumesc.

  Georgi:
  foarte bine spui de nasterea din nou. „Inima omului este desnadajduit de rea si nespus de inselatoare” (Ier. 17, 9). Omul oricat ar incerca sa imbunatateasca nu are ce. Adesea problema cea mai mare a omului este inima, Iisus spunea ca : gandurile rele, uciderile, curviile ies din inima, din interior, si nu din exterior, cum le place unora sa se scuze.. Exista o solutie pentru oameni , sa primeasca o inima noua, o inima de carne in locul celei de piatra (Ezechel 36,26), si asta asa cum ai spus se poate intampla prin nasterea din nou.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s