Pastele evreiesc – aspecte

Pastele evreiesc are anumite aspecte din evenimentul rascumpararii, care uneori sunt neglijate in Pastele crestin traditional.

Painea nedospita – aceasta subliniaza ca iesirea din Egipt a evreilor a fost in graba si nu a avut timp sa dospeasca. Asta ne arata noua ca iesirea din pacat, din lume si urmarea lui Hristos se face tot in graba si nu cu tactica amanarii, injosind pe Dumnezeu si neajungand niciodata la fapt concret.

Ierburi amare – asta reaminteste amaraciunea si lacrimile evreilor in robia egipteana, subliniind amaraciunea si lacrimile pacatelor pe care Hristos a luat’o asupra Lui la cruce.

Pozitia la masa pascala este rezemat, intr-o parte – asta ne arata ca ispasirea nu se face prin propriile noastre puteri, ci prin sprijinul lui Dumnezeu, prin Hristos, nu suntem mantuiti prin eforturile noastre personale, disciplinate si perseverente, ca nu le avem. Dumnezeu este cel care lucreaza prin Duhul Sfant in noi si ne face sa il urmam pe Hristos, Tatal ne atrage la Fiul.

Mielul pascal trebuie mancat in graba – asta ne arata ca Mielul lui Dumnezeu este o jertfa pretioasa si nu se ia parte la ea in mod comod. Ci cu reverenta si respect. Nu trebuia lasat nimic din miel pana a doua zi. Asta ne atrage atentia sa nu luam in desert pe Dumnezeu, nici pe Fiul Sau, sau Duhul Sfant. Mielul trebuia pregatit la foc, nu fiert. Asta reprezenta focul Duhului Sfant.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s