2 gânduri despre „Prietenie

  1. OK! Se pare ca atitudinea si infatisarea mea ceva mai tinereasca decat numarul real al anilor din cartea de identitate ii face pe ceilalti, chiar si pe tine, sa ma considere destul de tanara pentru a fi tratata ca si tinerii. Adica atunci cand teoretic vorbind (pentru ca zilele noastre sunt in mana lui Dumnezeu si nu stim cat vom trai) avem viata inainte si obiective de atins:un nume bun, o profesie care sa-ti placa, o familie cu copii si multe altele, avertizarile si sfaturile formeaza caracterul si scuteste de necazuri (desi nu este o regula).
    Leg foarte usor prietenii si accept aproape pe toata lumea (mai putin pe cei cu care nu ma pot intelege prin limbaj: respect un surdo-mut dar mi-ar fi greu sa leg o prietenie, la fel cu cineva cu o boala mentala disfunctionala). Prietenia este pentru mine un izvor de bucurie si in egala masura un izvor de amaraciune. Nu am putut fi prietena cu cineva care bea, sau fura, sau insala, chiar atunci cand nu eram credincioasa. Facea parte din constructia morala a caracterului meu, fara sa mandresc cu asta ci ca ceva firesc, intrat in sange (de la o mama credincioasa).
    Imi recunosc usor greselile si nu-mi este greu sa-mi cer iertare. Am invatat sa nu desconsider pe nimeni dar prietenia de care vorbesc eu se face intre oameni de aceeasi varsta si cu aceleasi convingeri (fie ele biblice sau de alt fel) Nu as putea fi prietena cu cineva cu convingeri rasiste sau antisemite. Imi este greu sa constat ca se gasesc si printre crestini. Relatia de fratietate din biserica crestina nu include acest tip de prietenie, pentru ca nu se bazaeaza decat pe Scriptura si nevoile celorlalti. Nevoi materiale, fizice sau de sanatate, si spirituale. Nu se vorbeste de nevoi intelectuale si am fost atinsa de „filozofi”. Filozofia incearca sa explice existenta si viata cu mijloace omenesti, si de asta nu poate ajunge la Dumnezeu, dar filozofia include morala si etica pe care se bazeaza cultura noastra occidentala. Iar pentru ca comunicarea se face prin vorbe, desi este mult mai sugestiva prin imagini, unele persoane se folosesc de mijloacele laice ale filozofiei ca introducere pentru mesajul lui Cristos.
    Dar hai ca te-am obosit destul. Ce vreau sa spun este ca la varsta mea doamnele congenare vorbesc despre boli, retete culinare, variate cure de slabire, analize, medicamente, necazuri familiale, putinatatea veniturilor si singurul lucru care le deosebesc ingtre ele, este ca cu surorile ma pot ruga si mijloci la Dumnezeu pentru nevoile noastre. In rest! Vor veni si zile mai bune….cu ajutorul lui Dumnezeu !!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s