Rugaciunea – o practica mult diluata I

Daca intrebi pe cineva: “Te-ai rugat vre-o data?” Majoritatea iti raspund “Da” Dar ce este rugaciunea in esenta si cum o practica oamenii astazi?

Cineva spunea: “Biserica de astazi nu merge bine in picioare pentru ca nu sta bine in genunci”

Rugaciunea inseamna:

Mesaj – Rugaciunea Tatal nostru ne spune mesajul pe care trebuie sa il contina rugaciunea:

Tatal nostru care esti in ceruri – asta ne spune ca Dumnezeu poate fi tatal nostru. El nu este tatal fiecaruia dintre noi. Fr Iosif Ton spunea odata, unii ar trebui sa se roage: “Tatal nostru care esti in Iad” si pe buna dreptate, pentru ca nu toti il au pe Hristos ca Domn in viata lor, si deci pe Dumnezeu ca Tata. Si prin asta sa il laudam si sa ii sfintim Numele, nu doar din buze. Ci implinind voia Lui sa credem si sa facem legamant cu El in apa botezului.

Vie imparatia Ta – Asta inseamna ca imparatia lui Dumnezeu vine si continua sa vina, va fi o mica pauza cu antihrist, in timp ce biserica va fi rapita, si lumea trecuta prin “cuptorul necazurilor” (bine meritate de altfel), dar cea ce vedem acum si ceea ce va contunua din ce in ce mai mult, este ca imparatia lui Dumnezeu isi largeste granitele pe pamant, prin cresterea numarului celor nascuti din nou. Dumnezeu nu se va opri in intentia Lui de asi relua in stapanire intreg pamantul si creatia, chiar daca acum da un timp de libertate oamenilor. Trebuie sa recunosc ca unii traiesc de ca si cum imparatia lui Dumnezeu nu “ar veni”, ci “s-ar duce”. Este multa descurajare, si interpretari care te fac mai degraba sa dai inapoi spiritual decat iti da curaj sa mergi inainte.

Painea noastra cea de toate zilele dane-o noua astazi – Asta ne invata ca noi depindem in totul de Dumnezeu. Chiar daca avem servicii, si macar painea ne-o asiguram singuri, Iisus ne intata sa cerem de la Dumnezeu pana si painea, nu sa spunem in noi: “Doamne maca de atat ma pot ocupa si eu”. Trebuie sa recunoastem meritele lui Dumnezeu si sa nu I le furam pe nedrept,pentru ca daca nu ar da soare, ploaie si nu ar face samanta sa creasc,a noi nu am putea avea cum sa facem nici macar painea.

Si nu ne duce pe noi in isipta, ci ne izbaveste de cel rau – Dumnezeu ne arata ca El este sfant si asa trebuie sa fim si noi. Nu trebuie venim cu prea multa usurinta in fata lui Dumnezeu, ci spalati in sangele Domnului Iisus si cu inima impacata in ceea ce ne priveste pe noi. Sa Il lasam pe Dumnezeu asa cum este scris in Scriptura si sa nu il alcatuim noi in mintea noastra cum este mai convenabil.

Acesta este doar mesajul rugaciunii, adica ceea ce trebuie sa contina rugaciunea, ceea ce trebuie sa ii cerem lui Dumnezeu sa vorbim cu El. Unii spun: “Asta stiam si eu!”. Multi oameni cunosc rugaciunea Tatal nostru, dar pe langa faptul ca unii o rostesc pe nedrept, pentru ca Dumnezeu nu este Tatal lor in realitate (ci banul, renumele social, placerile vietii, etc.), si nu sunt interesati cu adevarat de ce spune Dumnezeu in Biblie, rugaciunea inseamna mult mai mlt decat mesaj..

Va urma

2 gânduri despre „Rugaciunea – o practica mult diluata I

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s