Rapirea – A doua venire a Domnului!

Rapirea, a doua venirea a lui Hristos este al doilea eveniment major al istoriei si cel mai spectaculos, este al doilea mesaj adus de ingeri. Dumnezeu nu a transmis multe mesaje oamenilor prin ingeri. Mesajele privitoare la venirea Domnului pe pamant au fost transmise prin ingeri:

“Astazi in cetatea lui David vi sa nascut un Mantuitor, care este Hristos Domnul” Luca 2,11 – Prima venire!

“Acest Iisus care s-a inaltat la cer din mijlocul vostru, va veni in acelas fel cum L-ati vazut mergand la cer” Fapte 1, 11 – A doua venire!

A doua venire a Domnului Iisus este o tema importanta in evanghelii, apostolul Petru vorbeste in mod deosebit despre asta in epistolele sale, apostolul Pavel vorbeste despre asta, toti evanghelistii: Matei, Marcu, Luca si Ioan desbat subiectul, chiar si in Faptele apostolilor, iar in Apocalipsa se dezbade subiectul in mod detaliat.

7 din pildele Domnului Iisus vorbesc despre acest eveniment: Neghina si graul, navodul, cele 10 fecioare, pilda talantilor, robi netrebnici, judecatorul nedrept, pilda portarului.

Cercetatorii bibliei spun ca in scriptura 1 vereset din 30 se ocupa de venirea Domnului, in Noul Testament 1 verset din 25 se ocupa de a doua venire a Domnului.

Importanta acestui eveniment este: mangaiere, izbavire sigura, si in mod deosebit detasare de lume. Insa “firii pamantesti” care este atasata de lume, nu vrea invataturi care detaseaza de lume.

„Eu vin curand!”  (Apocalipsa 22,20)

13 gânduri despre „Rapirea – A doua venire a Domnului!

 1. rapirea nu apare nicaieri in biblie din cate stiu eu,ca am mai rasfoit (recunosc,in afara interpreterii bisercii)…e posibil sa ma insel, daca va fi sa fiu contrazis accept… sau este posibil ca rapirea sa fie un concept exprimat metaforic

 2. waszlaw:
  biblia vorbeste despre rapire ca despre al doilea eveniment important dupa venirea Domnului Iisus pe pamant, rastignirea si invierea lui. Insa prima data a venit in smerenie, fiind dispretuit si parasit de oameni, acum va veni in putere si autoritate. Rapirea este un eveniment al bisericii, vor disparea pur si simplu, uita-te in cateva texte clasice: Matei 24,36-42 / 1Corinteni 15, 51-52 / 1Tesaloniceni 4, 16-18.

  Nu e metaforic pentru ca vorbeste de rapiri concrete, din doi care vor fi la camp, in pat, la rasnita, etc. Unul va fi luat, altul lasat. Sunt pildele care le-am dat mai sus, ele vorbesc despre acelas eveniment.

  Apostolul Petru spune sa ne punem toata nadejdea in Harul care ne va fi adus la venirea Domnului. Se refera la acelas eveniment major. Apostolul Pavel spune ca noi trebuie sa iubim venirea Domnului, sa o asteptam.

 3. RAPIREA cui? 1 singura data apara „harpazo” in 1 tes 4. in rest, nimeni nu e rapit, in sensul american al cuvantului. vreau si io o mostra de exegeza romaneasca pe rapire, neinspirata de americani. pt ca, sincer, in BIblie nu gasesti ideea de rapire, ci de a doua venire. iar a le asocia pe acelasi rand despartite de o liniutza mi se pare inducere in eroare.

  Mai ales cand o faci in scris, unde nu poti explica verbal ce ai vrut sa zici. revin-o cu un post mai lung. chiar ma intereseaza subiectul la modul serios.

 4. Rapirea este un act intre Hristos si biserica Sa nascuta din nou. Oamenii nu vor constata decat o lipsa, asa cum arata filmuletele video. Insa a doua venire este un eveniment spectaculos, vazut de intreg pamantul si cu schimbari radicale pe pamant.

  Este bine subliniat ca sunt doua evenimente separate, insa scopul era prezentarea primului eveniment, rapirea. Ferice de cei ce au parte de acest aveniment! Vai de cei ce au parte de al doilea! Hristos a spus eu vin curand! Referindu-se la rapire, se adreseaza bisericii. La fel pilda celor 10 fecioare, ne spune ca trebuie sa fim pregatiti, adica sa avem untdelemn in candele, adica sa traim prin Duhul Sfant.

  Nu vreau sa intru in detalii, care nu folosesc, ci sa subliniez nadejdea crestina data de Hristos si subliniata de apostoli mai apoi, si anume: ca noi nu trebuie sa mai asteptam ceva de la lume, de la oameni, ci totul de la Duhul Sfant, care va lucra cu putere pana va veni Domnul, dupa cum spune Pavel, cu o asa putere lucreaza, incat impiedica pe cel nelegiuit sa se ridice, insa atunci cand aceasta putere, prezenta a Duhului, a bisericii reale va fi ridicata de pe pamant, atunci puterea raului se va dezlantui pe pament.. Noi sa ne punem toata nadejdea in venirea Lui, sa iubim venirea Lui, cum spune Pavel si Petru, cand toti vom fi imbracati in slava, fie ca suntem in viata, fie ca suntem morti, adormiti.

  Sunt doua erori legate de rapire.
  Sa nu o astepti si sa tot speri ceva de la lumea actuala, sa iti gasesti un loc in ea, sa te integrezi, ceea ce duce la compromis si duplicitate, si cu lumea, si cu Dumnezeu.

  Si a doua eroare este sa o astepti pasiv, inactiv. Sa nu faci nimic, eventual sa te vaieti in asteptare.

  Noi trebuie sa asteptatm dar nu oricum, ACTIVI, grabind venirea Lui, asta este actiunea plina de putere a Duhului pe pamant pana cand El va fi ridicat, pentru un timp, la rapirea bisericii.

  Cred ca am scris mult.
  Emi, scrie un articol cu convingerile sau concluziile tale, fa o legatura la articolul acesta si le discutam. Dar fara contraziceri 🙂 ci ca sa imbarbatam, sa zidim.

 5. Se spune ca in lume sunt trei categorii de crestini:

  nascuti din nou (plini de Duhul Sfant, de viata, ravna, roade) ,
  nominali (membrii in biserici) si
  apostati (cei care se abat de la adevarul hristic).

  De care esti?
  Rapiti vor fi doar cei nascuti din nou.

 6. multumesc frate scump. chiar voi scrie. evident, sine ira et studio (fara contraziceri). Ci spre edificare. voi porni de la articolul tau, in lipsa de alta trambulina.

 7. rapirea inaintea celei de a doua veniri a Domnului Isus nu e o invatatura scripturala. si eu credeam acest scenariu fals, gasit in diferite carti. Matei 24 vorbeste despre acelasi eveniment prezentat de pavel in 1 Tesaloniceni 4: Hristos vine pentru a-si rapi biserica si a judeca lumea.

 8. ganditiva la viata ce va urma.Faceti-va bogatie in cer,ca pe pamint aveti destula.Nu ascultati ce spun toate tarile lumii si nu va insemnati cu 666.Chiar daca o sa muriti de foame,de sete ,oricum sintem trecatori si tot vom muri odata,;mai devreme sau mai tarziu.Dar sa stiti un lucru;D-zeu nu lasa omul sa sufere definitiv,suferi pe pamint dar nu si in cer.Oamenilor de rand;daca tot ati suferit pe lumea asta ,macar nu mai suferiti si pe lumea cealalta.Sa ne rugam sa ne spovedim ca sfarsitul e aproape.Trebuie sa luam crucea sfanta in maini si sa atacam venirea lui antihrist.Sa nu credem ce ne spun mai marii lumii,ei sant masoni ,sant demoni.Daca ai credinta in d-zeu ,uitate la mainile si picioarele lor.O sa aveti surpriza sa aflati adevarul.

 9. credeti in d-zeu.In Isus hristos si toti sfintii si ingerii din cer.Rugativa la ei si dumnezeu ne ajuta. DOAMNE AJUTA_NE PE NOI PACATOSII.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s