Ce s-a intamplat de fapt la cruce? – Matei 27,50 Pentru indragostiti

Indragostitii de Iisus.

“Iisus a strigat iaras cu glas tare, si si-a dat duhul” Matei 27,50

Ce sa intamplat de fapt la cruce? Domnul Iisus a scos un strigat mare? Dar de ce? I-a fost teama de ceva? L-a ingrozit pe El ceva? El care a potolit furtuna din cateva cuvinte? El care a scos o legiune de demoni dintr-un om cu cateva vorbe? El care a inviata din morti pe Lazar a 4-a zi? Ce mai putea sa il infrice pe Hristos? Demonii ii ieseau in cale si strigau de departe: “Te stim cine esti!” “Esti sfantul lui Dumnezeu!”.

Dar totusi ce sa intamplat la cruce? El pare ca este la capatul puterii.. Era El mai slab decat ceilalti doi talhari? Ei nu au strigat, ei nu s-au plans! Ceva mult mai grav s-a intamplat la cruce. Nu diavolul era acolo, nu il putea infricosa pe Hristos, chiar in clipa aceea urma sa fie infrant pentru totdeauna de Hristos. Nu hoardele de demoni il impovarau pe Hristos atunci, ci mania lui Dumnezeu, toata mania lui Dumnezeu din toata istoria care a fost si care urma sa mai fie, pentru toti oamneii care s-au nascut si care mai urmau sa se nasca, care cread in El. Mania lui Dumnezeu pentru pacatele tuturor acestor oameni urma sa fie descarcata in Hristos. Asta la facut pe El sa scoata un strigat mare. Pedeapsa pentru pacatele noastre, a celor ce credem in El, aceasta l-a durut pe El, de aceea a strigat: “Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai parasit??!! Numai asta l-a facut pe El sa strige. El care nu fusese niciodata despartit de Tatal, niciodata, El care nu pacatuise niciodata, fara greseala, acum era despartit si pedepsit de Tatal.

Asta a facut Hristos din dragoste pentru miseasa Lui. O dragoste adevarata, o dragoste care a costat totul. Noi, tu si eu, toti cei ce credem in El, suntem obiectul dragostei Lui. Oare simtim noi dragostea Lui, putem sa o vede? Suntem asa de asaltati din toate partile, dar ea exista este acolo, pentru noi. De multe ori cea mai incercata faptura, intre Dumnezeu si demoni, intre viata si moarte, intre vise si robie.

Doamne, da-ne aceasta bucurie a crucii tale, bucuria mantuirii!

2 gânduri despre „Ce s-a intamplat de fapt la cruce? – Matei 27,50 Pentru indragostiti

  1. Un milion de ani de am trai nu am putea cuprinde indeajuns sau intru totul largimea, lungimea, adancimea si inaltimea dragostei Sale.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s