Misiuena crestinului – caracterul ei

“Duceti-va si faceti uceniti din toate neamurile…” Matei 28

Domnul Iisus a lasat cea mai provocatoare misiune ucenicilor lui. In primul rand El spune:

“Toata puterea mi-a fost data in cer si pe pamant” Asta arata autoritata Celui ce trimite. Asta este foarte relevant, daca El este ce-a mai mare autoritate, atunci stii ca nimeni nu are autoritatea legala sa te opreasca. Domnul Iisus are autoritatea absoluta. Nu poate fi contramandata de nimeni.

A fece ucenici inseamna ca un om sa stea pe langa “mesterul” sau pana invata meseria. Ca sa faci ucenici trebuie neaparat ca tu insuti sa il fi cunoscut personal pe Hristos si sa traiesti cu El, altfel oamenii nu au ce invata de la tine. Cunostinta teoretica, nu are puterea sa se multiplice, cunostinta traita are mai mult impact.

Domnul Iisus i-a lasat singuri pe ucenici. Singuri in lume, ca pe niste miei intre lupi. Le-a dat insa o comanda speciala: “Ramaneti in cetate pana cand veti fi imbracati cu putere de sus”. Dupa cum ucenicii erau ajutati si calauziti mereu de Hristos cand traia pe pamant, tot asa Domnul le-a promis: “Va voi da un alt Mangaietor ca Mine, El va fi cu voi”. Acest Duh Sfant a luat locul lui Hristos in calauzirea si imputernicirea lor pamanteana.

Caracterul misiunii crestinului.  Pentru a intelege mai bine caracterul misiunii ne vom gandi la un general amintit de Sun Tzi in cartea sa “Arta razboiului”. Acest general trebuia sa cucereasca o tara insulara. Era o tara puternica si viteaza. Generalul ca sa se asigure ca va invinge acea tara, dupa ce armatele lui au coborat din corabii, el a dat foc corabiilor. Soldatii cand au vazut asa, ei si-au dat seama ca nu mai au decat doua sanse, ori mor, ori ii inving pe inamici, si au lutat cu toata puterea si fiinta lor. Au castigat razboiul. Generalul a pus bine problema, ar fi putut lupta cu jumatate de inima daca stiau ca au cum sa se retraga si sa plece inapoi cu corabiile si ar fi pierdut razboiul.

Asa este si misiunea crestina, oricum suntem in lume, nu putem sa ne refugiem in “Cer”, aici ori luptam, ori suntem invinsi de lume. Multi nu realizeaza aceasta situatie, nu exista de fapt o cetate de scapare. Aici trebuie sa fim gata sa Ii fim misionar, martor sau martir daca trebuie. Nu poti sta in lume fara sa faci misiune si lumea sa nu te cucereasca in timpul acesta. Cineva trebuie sa avanseze, ori lumea in biserica, ori biserica in lume.

Cand biserica va realiza acest adevar, va incepe sa lupte ca armatele generalului din cartea lui Sun Tzi.

Doamne trezeste-ne!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s