Discernământul nostru cel de toate zilele – Referendum

Cred că sfatul „gamalielic” al unor intelectuali din România nu se potrivește în acest caz.

Gamaliel spunea preoților în Faptele apostolilor 5:38 „… lăsaţi-i în pace! Dacă încercarea sau lucrarea aceasta este de la oameni, se va nimici;”

Cei de acum spun: „este o alergătură în vânt, avem alte lucruri mai importante de făcut, este bun pentru varice acest referendum etc.”

Unii intelectualii din România au atitudinea lui Gamaliel, de a nu se implica, muind inima poporului. Cred însă că sfatul lui Gamaliel nu pe potrivește aici, nu e același context. E o fandoseală.

Nu cred că este un moment potrivit pentru o astfel de atitudine din mai multe motive:

Unii spun: „Legea e corectă ce mai vreți să schimbați?!” – Legea este corectă, dar nu unde trebuie! Ea este corectă în codul civil, dar acest cod civil se poate schimba în câteva ore, ca în Franța, și oamenii să nu poată face nimic. Iar asupra codului civil, UE are autoritate. Poate impune anumite lucruri la nevoie. Referendumul vrea că copie legea corectă din codul civil în constituție. Constituția nu poate fi schimbată în câteva ore, ci doar printr-un alt referendum, iar UE nu are autoritatea peste această constituție! Terminați cu expresii de genul „legea deja există, e în van!” Ori sunt intelectuali corupți, care închid ochii, și mai închid și pe ai altora, ori nu înțeleg mersul vremurilor (dar mă îndoiesc).

Alții spun că nu este „politic corect”, de ce nu facem referendum și pentru avort? – Deși au dreptate cu „corectitudinea politică”, totuși este corect referendumul pentru că ține de intuiție politică. Nu știu cine are această inteligență a intuiției politice la noi, dar ea este.

În Germania datorită „corectitudinii politice”, dând drepturi tuturor și la fiecare, imigranții au făcut prăpăd printre femeile nemților într-o seară, mizând pe această „corectitudine politică” nătângă a nemților, la acea oră.

Acum nemții, s-au îmbunătățit un pic, și au preluat de la evrei câteva noțiuni de „intuiție politică”. Adică să faci ceva, pentru că vezi ce urmează, ce vine. Ieși puțin din (pătratul) „corectitudini politice”, dar ca un act de inteligență politică superioară, întâmpinând un eveniment nefast, și nu pentru că nu știi ce faci, pierzi timpul.

Sincer să fiu nu mă tem de LGBT, de ce ar putea să facă în România (educația copiilor, atacul asupra opiniei publice, reformularea legilor s.a.), știu că nu sunt de ignorat; mult mai mult îmi este teamă de ce va face Dumnezeu în România, dacă aceștia intră aici cu acordul nostru (vezi Sodoma, Gomora, Adma și Țeboim; seminția lui Beniamin din Judecători, cetățile romane Pompei, Herculaneum și Stabiae etc.).

Am putea spune că popoarele nu învață lecția asta, decât atunci când trec pe aici. Oare România va trece acest test? Petre Țuțea spunea că românul are discernământ spiritual și inteligență politică. Să dea Domnul să fie un proroc!

P.S. de o săptămână și ceva vizitatorii din diaspora sunt tăiați, scăderea lor este efectiv bruscă, într-o zi. Știe careva să îmi explice?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s