Despre referendum

Observații:

 • E o șansă pentru națiunea română la o perioadă lungă de timp.
 • Nu este o acțiune politică, pentru vreun partid, vine pe cale politică, pentru că așa se fac legile într-un stat.
 • Nu este o luptă împotriva LGBT, ci împotriva unui păcat, unui rău ca a multor altora: crimă, furt etc.
 • Nu este vorba să câștige creștinii, ci adevărul obiectiv. Este ca și la matematică – să socotim corect, ca în limba română – să vorbim corect, în știință nu există gena LGBT. Acesta este adevărul obiectiv!
 • Dacă referendumul nu reușește, este doar primul pas spre o nouă cultură în care se limitează libertatea de exprimare și trăire. Va urma reeducarea copiilor, a părinților, a legislației. Este mai rău decât ce au creat Marx și Lenin, care au promovat un comunism de clasă, aici se promovează un comunism de „falsă moralitate”.

Pentru că este un pas pentru întreaga națiune, mai adaug:

 • Nu este o problemă cultică, ci una creștină. Aici preoții ortodoxi vor duce greul, evanghelicii vor avea partea de media online.
 • România a dovedit că mai are simț al sănătății familiale, să ducem la bun sfârșit această calitate națională!
 • Calitatea mare a poporului român este spiritualitatea, dacă privim cu atenție în istorie. De aceea suntem compatibili cu americanii, la afaceri mai puțin, la IT suntem iarăși compatibili.

Argument biblic:

 • Iosif și-a oferit discernământul și înțelepciunea pentru a ajuta Egiptul în vremea lui, și Dumnezeu îi vorbise de mult că va face acest lucru (Gen. 37).
 • Împăratul Cir al Persiei, deși era un împărat păgân, totuși Dumnezeu l-a folosit spre binele poporului Său, pentru a reconstrui Templul. Dumnezeu este mai presus de împărați și popoare și le poate folosi pentru interesele sale (Ezra 1).
 • Daniel și-a oferit discernământul și înțelepciunea pentru a ajuta imperiul Babilon, și Dumnezeu i-a confirmat că este preaiubit și scump înaintea Lui (Daniel 9).

 

Voi merge la vot!

2 gânduri despre „Despre referendum

 1. Daca s-ar fii precizat exact ca aceasta ar fii modificarea din Constitutia Romaniei (desi la capitolul asta Constitutia este clara deja !) si nu alta, ar fii normal sa se mearga la vot, dar atata timp cat nu au precizat care sunt modificarile din Constitutie (cu siguranta ei vor face si altele, bazandu-se pe votul dat de cetateni) eu zic sa nu mearga nimeni sa semneze un cec in alb, pentru ca apoi se vor trezi ca au semnat pentru magarii mult mai mari la care inca nimeni nu se gandeste !!!

  1. Nu este rea suspiciunea. Va dau mai jos o lamurire in acest sens preluata:

   Precizări

   Vă rog pe toți aceia dintre dvs care urmăriți postările mele – vă mulțumesc – să distribuiți lămuririle pe care le voi prezenta astăzi referitor la întrebarea care se va regăsi pe buletinul de vot din zilele de referendum. – 6,7 octombrie –

   Toți jurnaliștii care susțin că referendumul trebuie boicotat datorită neclarității întrebării de pe buletinul de vot manipulează cu bună știință opinia publică. Ei nu sunt îngrijorați, în mod real, de faptul că pretinsa ambiguitate a întrebării poate fi folosită de PSD, pentru simplu motiv că ei știu CĂ NU SE POATE.

   Jurnaliștii precum Grigore Cartianu sunt foarte bine informați și știu că întrebarea de la referendum nu este o manevră a Guvernului, ci un mecanism legal statuat de Legea 3/2000 de organizare a referendumului.
   În art. 7 din această lege se prevede in mod expres că cetățenii au dreptul să răspundă cu da sau nu la întrebarea: „sunteți de acord cu legea de revizuire a Constituției României în forma aprobată de Parlament ?”

   Precizez că referendumul nu poate fi folosit de Guvern pentru altă agendă, ascunsă, deoarece nimeni nu mai poate adăuga ceva la legea de revizuire a Constituţiei. Ea a fost publicată în Monitorul Oficial, împreună cu avizul CCR. Legea de revizuire e cea din imaginea de mai jos.

   Prin publicarea în Monitorul Oficial s-a realizat opozabilitatea, adică ea creează obligații autorităților în sensul celor cuprinse în ea.

   Astfel, marți, 18 septembrie, în partea I a Monitorului Oficial, nr 798, Parlamentul României a adoptat următoare lege:

   Art. 1 – Alineatul (1) al articolului 48 din Constituția României revizuită prin Legea nr 429/2003, aprobată prin referendum național organizat în zilele de 18-19 octombrie 2003 și republicată în monitorul Oficial al României, Partea I, nr 767 din 31 octombrie 2003, se modifică și va avea următorul cuprins:

   ,,ARTICOLUL 48

   (1) Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor.”

   Art. 2 – Revizuirea Constituției se va supune aprobării prin referendum, organizat potrivit dispozițiilor art 151 alin (3) din Constituția României, republicată.

   Publicarea în Monitorul Oficial în care se regăsește explicit modul cum va fi modificat art 48 din Constituție, avizul CCR care este EXPRES dat pe acest subiect sunt argumente de netăgăduit că nu există neclaritate.

   În fapt, jurnaliștilor, care promovează boicotul referendumului folsind pretexul ambiguității întrebării de pe buletinul de vot, le este foarte clar ce urmăresc: susținerea agendei minorităților sexuale. Nu e o problemă să promovezi ce vrei, dar asumă-ți acest lucru, fă-o corect, pe față, nu manipulând opinia publică.

   Vreau să sumarizez: când vei vota ,,da” pe buletinul de vot din 6 sau 7 octombrie, vei vota pentru modificarea Constituției, a art. 48, în sensul definirii familiei ca fiind uniunea dintre un bărbat și o femeie.
   Clar ca bună ziua.
   https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1998334120232639&id=100001682120088

   Ne vedem la vot.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s