Lupta cea bună a credinței

Coloseni (2:23) Dacă aţi murit împreună cu Hristos faţă de învăţăturile începătoare ale lumii, de ce, ca şi cum aţi trăi încă în lume, vă supuneţi la porunci ca acestea: „Nu lua, nu gusta, nu atinge cutare lucru”? Toate aceste lucruri, care pier odată cu întrebuinţarea lor şi sunt întemeiate pe porunci şi învăţături omeneşti, au, în adevăr, o înfăţişare de înţelepciune într-o închinare voită, o smerenie şi asprime faţă de trup, dar nu sunt de niciun preţ împotriva gâdilării firii pământeşti.

Știm că o singură luptă este sortită biruinței în biblie: „Lupta cea bună a credinței!” 1 Tim. 6,12.

Unii cred că lupta credinței este să vii la Hristos! Și au dreptate, că în primul rând, ca să poți lupta prin credință trebuie să vii la Hristos! Într-un fel asta înseamnă să lupți prin credință, dar nu este tot.

În textul nostru spune să nu ne mai supunem la înfrânări gen: „nu lua, nu gusta, nu atinge” s.a. Aceste lucruri pier odată cu întrebuințarea lor. Această metodă gâdilă firea pământească, nu o supune, nu o răstignești.

Această metodă mai poate fi numită și metoda voinței. Am subliniat în text: „într-o închinare voită” în alte traduceri apare „printr-o închinare a voinței”. Unii predică un creștinism al voinței. Este clar că trebuie folosită înțelept și ea, dar noi nu ne luptăm prin voință. Acesta este motivul pentru care mulți eșueză în dorințele lor creștine sincere.

Lupta credinței este altfe decât să alegi cu voința ta căile lui Dumnezeu. Lupta credinței este asta:

(Ps 37:5) Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului,încrede-te în El şi El va lucra!

Lupta credinței nu ține de tine, de cât de mult îți poți încorda tu voința. Am ajunge niște ambițioși notorii, dacă așa ar trebui să facem. Nu e rău să alegi pe Dumnezeu. Noi însă trebuie să trăim în odihna și pacea pe care o dă credința. Mi-am încredințat viața lui Dumnezeu. Acum am încredere că El va lucra. Asta e lupta cea bună a credinței! Și oricând Domnul îți va spune să faci ceva prin Cuvânt, prin Duhul Sfânt, tu Îl asculți.

(Prov 16:3) Încredinţează-ţi lucrările în mâna Domnului,şi îţi vor izbuti planurile.

Nu fii încordat, stresat, pentru că trebuie să faci un lucru, ca să nu gâdili firea pământească (să o stârnești), măcar că trebui să faci ceva. Încredințează în mâna lui Dumnezeu cauza ta, și apoi ai încredere în El și fă tot ce îți spune El. Așa te lupți lupta cea bună a credinței!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s