Vegheați și rugați-vă!

Vegheaţi şi rugaţi-vă, ca să nu cădeţi în ispită; duhul este plin de râvnă, dar trupul este neputincios.” (Marcu 14:38)

Trupul va fi neputincios:

  1. Dacă ne rugăm mai puțin de un ceas pe zi – stabilește un loc și o ora zilnic. Nu îl tot schimba, nu îl pune în momente aglomerate.
  2. Dacă nu vei studia scriptura zilnic – nu doar să citești, să și studiezi, să notezi, să consulți comentarii, dicționare.
  3. Dacă nu vei respecta biserica – Biserica astăzi este ceea ce era Templul în vechime, disprețul față de biserică, nu e mai puțin vinovat decât disprețul față de Templul din vechime, indiferent de forma bisericii tale.
  4. Dacă nu ne schimbăm caracterul – fii drept cu toți, tot timpul, în toate lucrurile. Rugăciunea, studiul, biserica sunt zero, dacă nu te schimbi în profunzime, dacă nu te schimbi în caracter.
  5. Dacă îți nesocotești autoritățile – indiferent ce motive folosești: greșeala lor, slăbiciunea ta, vina altora. Orice autoritate nesocotită este nesocotirea autorității puse de Dumnezeu. Este păcatul favorit al satanei, pentru că se bazează pe mândrie.
  6. Dacă nu te detașezi de toți și de toate – spune-mi ce iubești mai mult și îți voi spune prin ce vei fi ispitit. Iubește, dar fiind ancorat în Dumnezeu, dragostea firească într-o secundă se poate schimba în ură. După asta o recunoști.
  7. Dacă acuzi, te scuzi sau te îndrepți superficial – fă-ți partea fără cârtire, fii credincios și plin de râvnă și Domnul îți va da cununa vieții!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s