Un gând pentru noul an

Nu lua nici tu seama la toate vorbele care se spun, ca nu cumva s-auzi pe sluga ta vorbindu-te de rău! Căci ştie inima ta de câte ori ai vorbit şi tu de rău pe alţii. (Eclesiastul 7:21 – 22)

Este nevoie să fim mai pricepuți în viață. Să recunoaștem că eram mai înțelepți dacă am fi fost mai chibzuiți, mai blânzi, mai înceți la mânie, dacă ne făceam că nu auzim anumite lucruri, dacă nu ne dădeam singuri foc la valiză, dacă știam că Dumnezeu cere perfecțiunea dar cel de lângă mine niciodată nu o are, în consecință ar trebui să îl iubesc și să îl slujesc cât pot. Dacă ași face tot ce pot pentru cel de lângă mine să îl ajut, iar dacă nu pot, să mă rog, iar dacă nu, să îl las în pace. Dacă nu pot ridica, ce rost mai are să vorbesc. Observațiile și remarcile mele în ce privește păcatul și slăbiciunile altora nu ajută. Domnul a venit să le răscumpere, nu să le enumere. A face rău altora pentru că eu sunt sfânt, iar ei nu, este un păcat. Când slăbiciunea altora mă deranjează pe mine, dovedește slăbiciunea mea.

Un gând despre „Un gând pentru noul an

  1. Eclesiast 7. Tot in acelasi capitol Solomon spune: Înţelepciunea preţuieşte cât o moştenire şi chiar mai mult pentru cei ce văd soarele/ De fapt toate scrierile lui si cele referitor la el, intaresc idemnul si dorinta lui,
    „Căci ocrotire dă şi înţelepciunea, ocrotire dă şi argintul; dar un folos mai mult al ştiinţei este că înţelepciunea ţine în viaţă pe cei ce o au. Asta fie inaintat in varsta, fie tanar.
    13 Uită-te cu băgare de seamă la lucrarea lui Dumnezeu!” Cine poate să îndrepte ce a făcut El strâmb? Este lucrul la care cel ce doreste intelepciune, s-o doreasca si mai mult. Sunt lucruri care nu se pot indrepta dupa cum dorim noi si nici timpul de indreptare a aproapelui nu este al nostru sa decidem, sau in puterea noastra, depinde totusi de purtarea noastra. Fericit este celce intelege ca este o vreme sub soare si imprejurari si cel ce a capatat stiinta biruieste lucrand impreuna si acestea in Domnul. Cand spune ” Nu fi prea neprihănit şi nu te ARATA prea înţelept. Pentru ce să te pierzi singur?” ceace ar fi inganfare mai degraba, nu spune: pacatuieste ! Tot ce ai invatat si intelepciunea nu -ti foloseste la nimic! Nu dupa cum unii inteleg : bucura-te si fi cu inima vesela (pacatuind) cat esti tanar, ca ai fost iertat, ci prin indurarea si mila Jertfei intri in mostenirea ta, Darul lui Dumnezeu in Domnul isus pentru tine pe deplin la venirea Lui. Nu ca am ajuns deja desavarsiti…Lupta-te lupta cea buna a credintei apuca viata la care ai fost Chemat…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s