Povestea celor doi îngeri

images
clik pentru sursă

Doi ingeri calatori s-au oprit sa-si petreaca noaptea in casa unei familii instarite. Familia a fost rea si a refuzat sa-i lase pe ingeri sa innopteze  in camera de oaspeti. In schimb, le-a oferit o camaruta in subsol. In timp ce isi faceau paturile, ingerul cel batran a vazut o gaura in  perete si a reparat-o imediat. Cand ingerul cel tanar l-a intrebat de ce, celalalt inger i-a raspuns:  „Lucrurile nu sunt intotdeauna ce par a fi”.

In noaptea urmatoare ingerii au ajuns sa se odihneasca in casa unui om  foarte sarac, dar foarte ospitalier, taran ce locuia impreuna cu sotia lui. Dupa ce au impartit cu ei putina mancare ce o aveau, i-au lasat pe ingeri  sa doarma in patul lor, unde se puteau odihni in voie. Cand s-au trezit a doua zi, ingerii i-au gasit pe taran si pe sotia lui  plangand. Singura lor vaca al carei lapte era singurul lor venit, murise pe  camp. Ingerul cel tanar s-a infuriat si l-a intrebat pe cel batran, cum se poate  intampla un asemenea lucru?„Primul om avea tot si totusi l-ai ajutat”, a spus el. „A doua familie avea atat de putin, dar era in stare sa imparta totul,  si tu i-ai lasat vaca sa moara”. „Lucrurile nu sunt intotdeauna ce par a fi”, i-a raspuns ingerul cel  batran.

„Cand am stat in subsol am observat ca in gaura din perete era depozitat  aur. De vreme ce stapanul era obsedat de lacomie si ! era incapabil sa-si imparta bogatia cu altcineva, am astupat zidul ca sa nu  o mai gaseasca. Noaptea trecuta cand am dormit in patul familiei de tarani, ingerul mortii  a venit dupa sotia lui. I-am dat in schimb vaca. Lucrurile nu sunt intotdeauna ce par a fi. Uneori chiar asa se intampla  cand lucrurile nu se desfasoara asa cum ar trebui. Daca ai credinta, e nevoie doar sa crezi ca orice intamplare este  intotdeauna in avantajul tau. S-ar putea sa nu stii (sa nu afli de ce anume te-a pazit Dumnezeu) … Unii oameni intra in viata noastra si pleaca repede… Unii ne devin  prieteni si stau aproape de noi…lasandu-si minunatele amprente asupra inimii noastre… si noi nu mai suntem aceiasi  pentru ca ne-am facut un prieten bun!!! Ieri a trecut. Maine este un mister. Astazi este un dar. De aceea se cheama  prezent (de la present = dar)! 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s