Vaticanul confirmă teoria dacologilor: Dacii n-au fost romanizați, ci erau strămoșii romanilor conduși de Traian

Un articol interesant pentru iubitorii de istorie dacică.

Cu alte cuvinte, nu limba română este o limbă latină, ci mai degrabă limba latină este o limbă românească. Aşadar, vreau să-i salut pe oamenii din Munţii Bucegi, din Braşov, din Bucureşti. Voi sunteţi cei care aţi oferit un vehicul minunat lumii occidentale (limba latină – n.r.)”.

PS am urmărit interviul cu Miceal Ledwith și trebuie să spun că sunt în profund dezacord cu ceea ce spun acești oameni de știință, pe nedrept numiți astfel, în toate celelalte discursuri. Într-adevăr  Miceal Ledwith recunoaște limba latină își are originile pe teritoriul străvechi al țării noastre, și asta este interesant istoric. Dar afară de asta, sunt dezamăgit de ateismul care bântuie în jurul papei, și aroganța acestor așa numiți oameni de știință.

Raabis Ștefan Bădiță

Dacia, în maxima ei expansiune.

Ceea ce afirmă acum oamenii de ştiinţă şi istoricii din Occident, dar şi cercetătorii de la Hamburg, care au prelevat ADN-ul unor morminte străvechi de pe teritoriul Daciei, că românii sunt urmaşii dacilor, ramura nordică a tracilor, este tot mai evident şi devine un curent istoriografic autentic.

Miceal Ledwith, confident al Papei Ioan Paul al II-lea şi omul care a avut acces la toate documentele secrete din biblioteca Vaticanului, a făcut recent o afirmaţie care a şocat lumea academică şi nu numai.

El a declarat că latina cultă se trage din limba română străveche, nu invers, cum se credea până acum! Într-un interviu acordat postului de televiziune TVR Cluj, în decembrie 2012, Miceal Ledwith, fost consilier al Papei Ioan Paul al II-lea, unul din oamenii care au avut acces la cei 230 de kilometri de rafturi cu cărţi din arhiva bibliotecii Vaticanului şi fost membru…

Vezi articolul original 948 de cuvinte mai mult

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s