Fiecare zi este o viață nouă

A doua zi dimineaţa, pe când era încă întuneric de tot, Isus S-a sculat, a ieşit şi S-a dus într-un loc pustiu. Şi Se ruga acolo. (Marcu 1:35)

Fiecare zi este o viață nouă pentru cel neprihănit.

”Bunătăţile Domnului nu s-au sfârşit, îndurările Lui nu sunt la capăt, ci se înnoiesc în fiecare dimineaţă. Şi credincioşia Ta este atât de mare!” – (Plâng. lui Ieremia 3:22-23)

Oamenii cred în general că viața curge în etape, în parte este adevărat, dar un adevăr mai mare este că fiecare zi este o viață nouă. Dacă ai avut o zi mai grea, sau o perioadă mai grea, se poate schimba acest lucru începând fiecare zi așa cum trebuie. Domnul se ducea într-un loc aparte și se ruga acolo. Dacă atunci când ai mintea limpede, dimineața, când încă nimeni nu a semănat nimic acolo, tu pui cuvântul lui Dumnzeu cu perseverență, te rogi pentru ziua aceea, ca să îndrepți bine influențele de ieri, atunci cu siguranță zilele tale se vor îndrepta în sus. Chiar dacă ieri a fost mai greu. Suntem chemați să trăim fiecare zi pentru ea –

”Ajunge zilei necazul ei!” Mat. 6,34.

Nu este bine să începem ziua la întâmplare cu servici, sculându-ne în grabă, fugind, este ca și cum mănânci în grabă, nespălat, neatent, ne-am îmbolnăvi curând. Însă la suflet nu ne gândim așa, ci îl lăsăm pe mâna orișicui. Nu este bine așa! Să investim mai mult în diminețile noastre, și vom vedea ce înseamnă stabilitatea, echilibrul și progresul. Există un puct important dimineața, precum și seara. În Deuteronom se spune

”să vorbești de scriptura… când te vei culca și când te vei scula.”Deuteronom 6,7

Știe Dumnezeu ce spune! Atunci, dimineața, se seamănă pentru gândurile din timpul zilei, și seara se amplifică gândurile cu care te culci. Când te culci tulburat, sau supărat, te scoli mai tulburat și mai supărat.  De aceea mai spune scriptura:

”Să nu apună soarele peste mânia ta!” Ef.4,26.

Să zidim înțelept!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s