Toate lucrurile lucrează împreună spre bine

clik pentru sursă

”De altă parte știm că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu…” Rom. 8,28

Esența acestui pasaj este ”celor ce iubesc pe Dumnezeu”. Dacă iubești pe Dumnezeu tot versetul ți se aplică, dacă nu iubești pe Dumnezeu, nu se aplică. Dumnezeu rânduiește tot felul de evenimente în viața fiecărui om, pentru ca să îl facă să Îl iubească. Dacă însă cineva iubește sincer pe Dumnezeu și a făcut pași în direcția aceasta, trebuie să știe că toate lucrurile lucrează împreună spre binele lui, cel veșnic în mod deosebit. Nu trebuie să se teamă de nimic!

Fratele Richard Wurmbrand spunea: ”toate lucrurile se vor rezolva vreodată”, vorbind de copii lui Dumnezeu. Să credem că este adevărat acest lucru! Dacă cineva este mai slab, mai timid, mai temător, lucrurile acestea se vor rezolva în timp, tot ce se întâmplă în viața lui îl va duce în sus, dacă iubește pe Dumnezeu. Iacov nu s-a sfințit în casa lui, dar pentru că ai iubit pe Dumnezeu, Domnul a făcut să se sfințească în casa lui Laban. Moise nu a ascultat de prima chemare, dar pentru că a iubit pe Dumnezeu, când însă i-a vorbit a doua oară, era bine pregătit. Oamenii aceștia nu au stat lângă un prooroc să îi pregătească temeinic, pentru ca a doua oară să nu mai eșueze, ci viața însăși i-a pregătit pentru Dumnezeu, pentru Cel de sus. Toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu.

În altă ordine de idei, universul merge însus, adică el așteaptă înnoirea din partea lui Dumnezeu (Romani 8,22). Chiar dacă materia se degradează, Dumnezeu lucrează astfel ca ea să evolueze la un moment dat. Nu vedeți că biserica lui Hristos a progresat, măcat că atâția au încercat să o distrugă? De ce? Pentru că Dumnezeu a lucrat asupra ei! Israelul trăiește! Câte necazuri nu a avut? Cât timp nu a avut o țară? Aproape 2000 de ani. Statistic, un stat se dizolvă dacă timp de câteva zeci de ani nu are o țară, practic este vorba de o generație. Acum pentru că lucrurile stau așa, nu este o încântare pentru oricine, ci doar pentru aceia care îl iubesc pe Dumnezeu. Cumva, în mod tainic și providențial, chiar fără ca ei înșiși să înțeleagă adesea, Dumnezeu lucrează asupra lor și împlinește fiecare făgăduință pe care le-a dat-o. Dacă cineva nu este de partea lui Dumnezeu, orizontul lui se va limita și se va restrânge. De aceea evanghelizarea este așa de importantă.

Dumnezeu lucrează și va reuși să restaureze toate lucrurile, noi avem această încredere și mângâiere, însă rămâne această condiție – să îl iubesc pe Dumnezeu!

Doamne ajută!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s