Ce înseamnă să ne iubim vrăjmașii?

Cu ocazia imigranților musulmani în europa, am surprins interpretarea greșită a poruncii să ne iubim vrăjmașii.

Dar Eu vă spun: iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă asupresc şi vă prigonesc,  (Matei 5:44)

Vom lua cazul Domnului Isus cu fariseii.

A iubi pe vrăjmași nu înseamnă:

Să nu dai pe față ce este rău la ei – Domnul a dat pe față ce nu e bine la ei: ”Deci toate lucrurile pe care vă spun ei să le păziţi, păziţi-le şi faceţi-le; dar după faptele lor să nu faceţi. Căci ei zic, dar nu fac.”  (Matei 23:3)

Să nu îi mustri – Domnul i-a mustrat: ”Vai de voi, cărturari şi farisei făţarnici! Pentru că voi închideţi oamenilor Împărăţia cerurilor: nici voi nu intraţi în ea, şi nici pe cei ce vor să intre nu-i lăsaţi să intre.”  (Matei 23:13)

Să nu le desfaci mașinațiile – Domnul a desfăcut legea corbanului – Marcu 7,6-13

Să le faci voia – Domnul a spus: ”După faptele lor să nu faceți!” (Matei 23,3)

A iubi pe vrăjmași înseamnă:

Să le vestești evanghelia – Domnul vestea pildele, Evanghelia în fața tuturor.

Să le răspunzi la întrebări, chiar dacă sunt tendențioase, ispititoare – Isus, care le cunoştea vicleşugul, a răspuns: „Pentru ce Mă ispitiţi, făţarnicilor?  (Matei 22:18) apoi le-a răspuns la întrebare.

Să accepți forma lor limitată de a cunoaște adevărul – Nicodim a venit pe ascuns, noaptea să pună întrebări. Domnul nu l-a respins, nici nu l-a ridiculizat pentru că se temea de oameni, sau se rușina să vină ziua, mândrie etc, ci i-a lămurit adevărul despre nașterea din nou. (Ioan 3)

Să nu îi discriminezi – Domnul a acceptat să vină în casa unui fariseu: ”Un fariseu a rugat pe Isus să mănânce la el. Isus a intrat în casa fariseului şi a şezut la masă.”  (Luca 7:36)

Să facem și noi la fel!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s