Frica și dragostea

Contradictor precum pare, opusul fricii nu este curajul, ci dragostea.

În dragoste nu este frică; ci dragostea desăvârşită izgoneşte frica; pentru că frica are cu ea pedeapsa; şi cine se teme n-a ajuns desăvârşit în dragoste.  (1 Ioan 4:18)

Dacă vrei să combați frica din viața ta, nu trebuie să te lupți să ai curaj, ci să te lupți să iubești, cum ar fi să ierți. Dacă îți este teamă de cineva, și decizi să îl iubești, vei vedea cum teama se diminuează. În dragoste nu este frică!

Se fac multe greșeli din falsul curaj – teribilism. Oamenii sunt porniți să biruiască frica și cred că trebuie să forțeze curajul. Dacă am face acest lucru cu dragostea, nu am fi dezamăgiți, și nu am face greșeli.

Antidotul fricii este dragostea!

3 gânduri despre „Frica și dragostea

  1. Intr-adevar, dragostea este opusul fricii, insa ce vad zilele astea la multi bloggeri si autori crestini legat de problema siriana este doar frica. Acea stare primordiala umana pe care Biblia ne indeamna sa o depasim. Fricosii nu vor intra in Imparatia Cerurilor. Ne-am trezit cu acesti musafiri nepoftiti care vin de departe si care au indurat multe la ei acasa si pe drum. Intrebarea este ce facem, cum actionam, nu sa ne miram ca nu i-au acceptat unele state din Orient, ca sunt tineri, ca sunt barbati, ca sunt musulmani. Ma intreb cati dintre noi s-ar simti confortabil discriminati fiind pe criterii de religie, varsta, sex, tara de origine. Binele trebuie facut pentru ca este bine. Beneficiarul acestui bine poate fi recunoscator sau nu.

    1. Este evident ca trebuie să nu ne temem indiferent de situație, dar din dragoste ar trebui să nu îi ajutăm să facă rău (dragostea nu se bucura de nelegiuire). Primirea fără control, forțarea națiunilor, nu sunt gesturi scuzabile, iar tolerarea lor nu este un gest de dragoste sau empatie, ci mai degrabă unul de nechibzuință, iresponsabilitate.

  2. Statele vestice i-au primit pentru ca asa au vrut, daca nu ar fi dorit acest lucru ar fi avut metode si resurse sa-i opreasca. Eu vorbesc strict de atitudinea asa-zisilor crestini care se tem in fata unor oameni care nu le impartasesc conceptiile, iar din cauza asta ar dori sa nu fie deranjati. Mi-as dori sa stiu unde au invatat acest crestinism, ca sa nu calc vreodata pe acolo. Mai sunt si o multime de americani conservatori, toti imigranti la origine, care se opun uitand cum au ajuns pe continent si cum si-au impus regulile si cultura.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s