Vei fi fericit atât cât vei fi hotărât să fii!

Cuvântul ”Hotărât” derivă din cuvântul ”hotar”, ”a pune hotar”. În general oamenii sunt fericiți atât cât sunt hotărâți să fie.

Poți fi fericit în familie, atât timp cât ești hotărât pentru asta, de aceea avem și un legământ în acest sens, ca să ajute hotarul. Poți fi fericit în chemarea în viață, respectând sarcina dată, și poți fi fericit atâta timp cât stai lângă Dumnezeu, conducătorul tuturor lucrurilor.

Adam a fost fericit cât timp a pus hotar comportamentului său, după voia lui Dumnezeu – pomul cunoștinței binelui și răului. Când a doborât acel hotar, a pierdut fericirea. David a fost fericit cât a avut hotar, în viața lui, în cazul familiei și nu numai. Un timp și-a pierdut fericirea, pentru că a trecut acel hotar, apoi a revenit și a redobândit fericirea. Pavel a fost și el fericit în slujirea lui pentru că a fost total dedicat chemării, dar pentru asta a trebuit să pună hotare serioase în privința a ceea ce își permitea și ceea ce nu își permitea să facă.

Dacă am întreba-o pe Simona Halep ce hotare își pune în viață, pentru hotărârea ei de a câștiga partidele de tenis, ar fi interesant să o ascultăm: ore de antrenament, educație sportivă, disciplină alimentară, de somn, probabil și psihică.

Ajungi acolo unde ești hotărât să ajungi!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s