Sfătuieşte pe robi să fie supuşi stăpînilor lor, să le fie pe plac în toate lucrurile, să nu le întoarcă vorba, (Tit 2:9)
Aici nu este vorba că șeful nu poate greși uneori, ci este vorba de respectul lui și mai ales în fața altora, este vorba despre bun simț.
Dacă deschizi ușa soției, nu este pentru că ea nu are putere să o facă, ci este un gest care o înalță pe ea și te înnobilează pe tine.
Dacă soția aduce ceașca de ceai / cafea soțului în farfuriuță la birou, nu este pentru că el nu ar ști să o aducă fără să o verse, dar aceasta adaugă un farmec aparte relației dintre soți.
Dacă te pleci pe genunchi ca să asculți ce îngână un copil care nu știe adesea ce spune, nu pierzi timpul, ci adesea câștigi ani din viață, iar tu dovedești mai multă inteligență atunci decât a avut Einștein cu teoria relativității.
Pe părinți trebuie să îi cinstești și dacă ai rezultate eminente la facultate, iar ei au, să presupunem, doar 4 clase. Iar cei ce își nesocotesc părinții în fața vrăjmașilor părinților, nu pot avea o viață binecuvântată, decât după îndreptarea acestei urgii.
Dacă asculți de Dumnezeu în cele mai mici detalii, asta nu îți dă ție merite deosebite, tu trebuie să continui acest lucru indiferent de oameni, culte sau ceva din lumea asta. Tu aparții Lui prin creație și ce îți va da El ție, nu se poate compara cu ce ai putea să îi dai tu Lui acum sau în veșnicii.
Alte versete de bun simț mai sunt:
Deut 23:24 – Dacă intri în via aproapelui tău, vei putea să mănînci struguri, după plac, pînă te vei sătura; dar în vas să nu iei.
Deut 23:25 – Dacă intri în holdele aproapelui tău, vei putea să culegi spice cu mîna, dar secerea în holdele aproapelui tău, să n’o pui.
Reblogged this on B a r z i l a i – e n – D a n.