”Cel înţelept câştigă suflete.” – (Proverbe 11:30)

downloadAlexandru Macedon avea un cal prin care câștigase simpatia lui Filip, tatăl său, de mare cuceritor. Împăratul Filip al macedonenilor era un om șmecher și brutal care își conducea tara cu mână de fier. El se uita la fiul său Alexandru și își punea problema dacă el va putea să conducă într-o zi Macedonia, pentru că acesta era educat și rafinat, nu părea un războinic. 

La curte era un cal negru cu totul deosebit, dar sălbatic: Bucefal. Se credea că nu poate fi îmblânzit. Mulți au încercat zadarnic să facă ceva. Alexandru a cerut tatălui său voie să îl lase și pe el să încerce să face ceva cu acest cal. La început Filip a ezitat temându-se pentru siguranța fiului său, dar în cele din urmă s-a lăsat înduplecat. 

Alexandru Macedon s-a apropiat de calul agitat și nervos, imediat și-a dat seama de ceva ce îi provoca frică și tulburare calului. Afară era o zi însorită și calul se temea de umbra lui. Peste tot încerca să se ferească de ea și nu putea și calul își întreținea nervozitatea prin acest lucru. Când Alexandru și-a dat seama de acest lucru, s-a apropiat ușor de cal încurajându-l cu convingere, știind acum frământarea calului, și ușor, ușor îndreaptă calul cu fața spre soare astfel încât să nu mai aibă umbră nici în stânga, nici în dreapta. Situația a dat roadă, calul a prins tot mai mult încredere în Alexandru și de atunci au fost nedespărțiți. Împăratul Filip a fost mândru de fiul său în momentul acela.

Cred că fiecare om are o ”umbră” a lui de care se teme. Dacă vom alunga prin puterea lui Dumnezeu ”umbrele” din viața lor, cred că atunci am câștiga mai multe suflete. 

”Cel înţelept câştigă suflete.” –  (Proverbe 11:30)

Sursă foto

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s