Privește din perspectiva lui Dumnezeu

Un șofer amator a făcut un accident de mașină. Circula cu mașina pe un drum cu multe dealuri, la un moment dainaugurare autostrada transilvania A3, campia turzii RP (134)t în fața lui se afla un tir. A hotărât să îl depășească, s-a asigurat, în față nu era nimeni așa că s-a angajat în depășire. Problema era că el era în vârful unui deal și când s-a asigurat nu putea să vadă după vârful dealului, iar în timp ce era în depășire în fața lui a venit un alt tir lovindu-l frontal. 

Folosesc această imagine pentru a arăta ce înseamnă să privim din perspectiva lui Dumnezeu. A privi din perspectiva noastră este ce a văzut șoferul din cazul de mai sus, dar în cazul acesta nu poți vedea tot, mai mult, pare că nu este nici un pericol. Dacă ai privi de undeva de sus, din perspectiva lui Dumnezeu, de acolo s-ar fi văzut foarte clar tir-ul din sens opus și nu ar fi fost liber, ci primejdios ce încerca să facă șoferul nostru. 

A privi din perspectiva lui Dumnezeu înseamnă să privim în Cuvânt pentru deciziile vieții. Acolo lucrurile ni se par uneori mai înguste: ”Veghează”, ”Ferește-te de aia”, ”Nu te duce acolo”. Ne ieită, ne înfrânează. Dar dacă am fi și noi acolo sus și am vedea ce este dincolo de deal, nu am mai fi așa supărați și iritați, ci am vedea primejdia. 

Să ne obișnuim să privim mereu din perspectiva lui Dumnezeu! Asta implică o familiarizare cu Scriptura, un timp zilnic de meditație prin care adevărul să coboare din intelectul abstract în inima practică, astfel încât viața noastră să fie ocrotită de această perspectivă sigură, care este perspectiva divină. 

sursă foto

2 gânduri despre „Privește din perspectiva lui Dumnezeu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s