Apostolii staruiau cu un cuget in rugaciune in asteptarea revarsarii Duhului Sfant – Fapte 1

image

Ne punem intrebarea: cum se rugau? – Sa fim convinsi ca se rugau asemeni sfintilor din vechime, unii pentru altii si impreuna pentru cei nemantuiti. Iov ne ofera un model excelent de mijlocire, el se ruga regulat si aducea jertfa pentru fiecare din fiii si ficele lui, caci zicea: „Poate ca fiii mei au pacatuit si au suparat pe Dumnezeu in inima lor”. Aceasta este inima mijlocirii!

Ne gandim apoi ce se rugau apostolii? – Aici stim ca Domnul Isus i-a invatat sa vesteasca evanghelia si sa faca ucenici, aceasta este „marea trimiere”! Ei se rugau impreuna pentru mantuirea oamenilor. Cea mi importanta rugaciune este rugaciunea pentru mantuirea oameior. Cand un singur suflet este mantuit, in cer este mare sarbatoare. Pentru nimic altceva de aici de jos nu este asa mare bucurie acolo sus. Oare nu se cade sa ne rugam mai mult si mai des pentru ceea ce bucura cu adevarat cerul? (Luca 15,10)

Care erau efectele rugaciunilor? – Duhul Sfant a fost revarsat din belsug peste fiecare din ei, la timpul hotarat de Dumnezeu. Cand credem in Evanghelie, Duhul ne boteaza (cufunda) in Hristos, pentru ca sa alcatuim un singur trup (1 Cor. 12, 13) / iar cand suntem in biserica, Hristos ne boteaza (cufunda) in Duhul Sfant, ca sa putem sa slujim (Mat. 3,11). In final vedem o abilitate si o capacitate noua de a sluji. Cum? In orice fel: Petru vestea evanghelia, fratii vindeau ce aveau si puneau la picioarele apostolilor bunurile, diaconii administrau darurile, surorile faceau haine si le dadea fratilor. Fiecare primise un dar de la Duhul Sfant!

Nu este nici o diferenta in zilele noastre pentru cei ce sunt curati si dedicati!

Domnul sa ne ajute sa fim si noi asa!

Sursa foto

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s