Cum comentez eu partida dintre Maria Sharapova vs Simona Halep

image

Ma bucur ca Romania a facut progrese in ce priveste mentalitatea! Vedeam adesea in competitiile sportive: fotbal, tenis de masa, cum jucatorii nostri dovedeau ca erau pregatiti fizic si tehnic pentru competitie, dar nu si psihic, sufleteste. Adica era ca si cum se intimida si apoi o lua in jos. Acest lucru cred ca venea dintr-o stima de sine scazuta, aici ma refer la cea nationala, mai ales daca in fata noastra era un neamt, un englez. Simona Halep a aratat mai mult in competitia de la Roland Garros. Cu internationalizarea, Uniunea Europeana, am fost ajutati in aceasta privinta.
Mai este ceva. Cei care ati urmarit finala, ati observat ca Maria Sharapova scotea anumite sunete la fiecare minge aproape. Asta inseamna: suflet, pasiune, consacrare. Daca etnic nu mai ai bariere, pentru ca intr-un fel te-ai eliberat, ramane lupta sufleteasca intre cele doua concurente. Efortul total al Mariei Sharapova, o credibiliza sa avanseze, sa se ridice. Simona  Halep a fost sfatuita bine si a tinut acest sfat in prima parte, si anume sa profite de mobilitatea ei si sa o plimbe pe Sarapova, evitant puterea executiilor acesteia. A facut asa si s-a vazut. Insa dedicarea, lupta sufleteasca, smerenia Sarapovei in aceasta lupta, a castigat respectul celorlalti, chiar si al Simonei  Halep, ceea ce a facut-o sa joace in consecinta. Nu ca nu a facut acest lucru, dar ar fi trebuit sa insiste cot la cot cu Sharapova, punand toata fiinta in joc, cu toata corectitudinea, mentinandu-si concentrarea.
Departe de mine sa fiu critic, ma bucur mult pentru progresul evident al romanilor, iar prin puterea lui Dumnezeu imi aduc si el aportul la ridicarea mentalitatii celor din neamul meu.
Numai bine!

Sursa foto

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s