O remarcă la filmul „Noah”

Noah-fire-battleAm văzut de curând filmul cel nou „Noah”. Mi-a plăcut partea artistică, actorii etc. Este un lucru pe care vreau să îl subliniez. În film apar îngerii căzuţi despre care se vorbeşte în Geneza 6. Biblia vorbeşte de îngerii aceia că sunt răi, au căzut din vrednicie, au mers după femeile oamenilor. În film, apare că Dumnezeu ia judecat pe îngeri, nu au subliniat vina îngerilor în film, aşa cum este dată în Biblie, dar curios aceşti îngeri erau de partea lui Noe. Deci îl apărau pe Noe de oamenii care ar fi putut să îl împiedice în construirea arcei.

Bun, care este mesajul? Dumnezeu a judecat pe îngeri, îngerii erau buni, pentru că îl ajutau pe Noe. Oamenii răi de pe pământ le făceau rău îngerilor, care iar fi ajutat învăţându-i tainele creaţiei. Deci îngerii sunt victimă, numai Noe îi înţelege, nici Dumnezeu şi nici oamenii răi, care acum îi prigonesc, nu îi înţeleg.

Nu ştiu dacă observaţi subtilitatea acestei situaţii. Filmul deşi vorbeşte despre Noe, îi favorizează mult pe îngerii căzuţi, ca să nu mai vorbesc că îl defavorizează pe Dumnezeu. Deci mesajul este că Dumnezeu nu este în totul ok, îngerii aceştie sunt mai buni ca Dumnezeu, în postura victimelor.

Acum noi, slujitorii bibliei, vedem aceste lucruri, însă marea masă de oameni, iau de bună această explicaţie, care are efecte spirituale mai mari decât le apreciem noi.

Mă opresc aici cu observaţiile, cei care pot pricepe înţeleg ce am avut de sublinitat.

sursă foto

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s