Paharul lui Dumnezeu

Când fii lui Zebedei au cerut să fie unul la dreapta și altul la stânga Domnului Isus, Acesta a întrebat: ”Poteți voi să beți paharul pe care am să îl beau Eu?” Marcu 10

Aici este un lucru de care uneori nu ne mai aducem aminte. În viață pentru orice ni se dă un pahar. Vrei să faci ceva, va trebui să bei un pahar. Paharul este un fel de perț al cerului, pentru ceea ce vrei să faci. Nu este ceva drept, ceva cinstit, uneori este un preț ascuns, nici măcat nu ești văzut, sau alții cred că tu ești bine merci, și ei nici nu bănuiesc ce plătești tu, sau mai mult, cred opusul, ar considera o exagerare dacă i-ai mărturisi. Bea paharul.

Isus a făcut referire imediat la acest lucru. Citeam de curând de situația fratelui Vladimir Purstan, un renumit predicator, vorbea de un pahar pe care îl bea de mai mult de un an. Fratele Richard Wurmbrand spunea de o persoană care l-a trădat și l-a vândut securității. A trebuit să bea paharul acesta și să nu riposteze. Era drept? Paharul e pahar. Și fratele Hudson Tyler, apostolul Chinei, spune că nu s-a mai înțeles cu bordul misionar după ce a plecat în China. Era părăsit pe un câmp de luptă. A băut paharul. Acum, Dumnezeu promite că nu dă mai mult decât putem duce (bea). Dar să fim atenți, că dacă noi nu bem paharul, lucrarea nu poate fi făcută, e ca și cum nu primim prețul. Unii spun: ”Eu credeam că nu așa voi fi răsplătit”. Nu trebuie să fim copii. Domnul spune că împreună cu răsplătiri vin și încercări. Primește-le! Alții spun: ”Nu tocmai de la el (ea)…!”, ”Nu așa!”, ”Nu acum!”. Paharul e pahar. Prețul e cântărit în termenii cerului.

Există un preț, există un târg, mai mult decât resursele propriei lucrări, nu te plânge, și nu cârti, să nu fim mâhniți, și să nu clocotim de furie. Bea paharul și termină-ți lucrarea cu bine, iar la sfârșit să spui: ”Am făcut ce eram dator să fac” Luca 17,10 Iar în toate acestea pune toată puterea ta, tot sufletul tău, toată mintea și toată inimia ta.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s