Cu cine să mă căsătoresc?

Finnish youngsters communicate by exchanging SMS messages in Kaivopuisto parkAm găsit acest articol de pagina FB a lui Alexandru I.. O voi reda aici tradusă succint.

Articolul este depspre zece categorii de bărbați creștini cu care o fată nu ar trebui să nu se mărite. Este vorba de un tată care a scris aceste rânduri pentru fata lui, apoi le-a dat și alor fete pentru a ține cont de acestea.

1. Cu un necredincios – 2Corinteni 6,14 spune că nu este legătură între întuneric și lumină, între fii lui Dumnezeu și fii celui rău. Te înjugi la un jug nepotrivit. Nu te uita la el că are șarm, succes financiar, te va împinge în compromis.

2. Mincinos – dacă vezi că îți ascunde lucruri din viața lui, te înșeală și încearcă apoi să te liniștească cu vorbe deșarte, depărtează-te de el. Căsătoria trebuie zidită pe temelia adevărului.

3. Un playboy – dacă găsești un băiat drăguț, sau mai puțin drăguț, care știe să te amuze, care iubește puritatea sexuală, dar în care nu trăiește acum, depărtează-te de el. Sunt povești terifiante despre băieți care se închinau la biserică Duminica, dar în restul săptămânii se purtau precum Casanovas. Dacă te căsătorești cu un băiat care doarme lângă tine fără sfială înainte să te căsătorești, poți fi sigură că va dormi lângă altele după căsnicia voastră.

4. Un băiat frânt de oboseală – dacă nu vine la întâlnire, dacă nu face ceea ce promite, sau nu finalizează planurile, ceva nu este în regulă. El va face așa și când vor apărea copii, tu vei face singură toate acestea. Dacă el nu se schimbă acum, tu vei plăti pentru iresponsabilitatea lui.

5. Dependent – oamenii care sunt dependenți de alcool, droguri, pornografie, jocuri de noroc; obișnuiesc să îți ascundă aceste probleme, dar tu nu trebuie să aștepți până la luna de miere ca să te convingi le lucrurile acestea. Niciodată să nu te căsătorești cu un bărbat care refuză ajutor pentru problemele lui, pentru că nu și le recunoaște.

6. Vagabond – acei băieți fără planuri, nu caută un loc stabil de muncă. Ei stau acasă și se joacă pe calculator și presupun că soțiile lor vor merge la servici și vor plăti necesitățile. Apostolul Pavel vorbește de unii care nu lucrează și se țin de nimicuri 2Tes. 3,10. Dacă un băiat nu vrea să lucreze, el nu merită să se căsătorească cu tine.

7. Narcisist – acei băieți care se privesc mult pe ei înșiși, își postează bicepșii pe facebook, petrec șase ore la sală pe zi. Nu merge după băieții care sunt absorbiți de ei înșiși. Dacă este un astfel de om, nu va putea să te iubească cu sacrificiu de sine, cum Și-a iubit Hristos biseirca (Efes. 5,25).

8. Abuzator – acei băieți care au tendințe abuzive, nu își pot controla mânia când apare. Acest comportament va continua. Oamenii mânioși rănesc femeile: verbal, psihic. Găsește un om gentil.

9. Omul copil – dacă un bărbat încă trăiește cu părinții la 35 de ani (în afara cazurilor excepționale). Dacă mama încă îi gătește, îi spală, și el depinde de asta, poți fi sigură că el este într-un blocaj afectiv, emoțional. El nu a mers mai departe, el a rămas ”copil”. Retrage-te și dacă îl poți încuraja să își găsească un mentor să îl ajute să se maturizeze, fă acest lucru!

10. Bărbatul plin de autoritatea sa – mulți creștini de astăzi cred în autoritatea bărbatului, dar când asta devine ceva super spiritual și se transformă în autoritarism, acest lucru trădează insecuritate, mândrie, care duce la abuz spiritual. 1Petru 3,7 spune că bărbații trebuie să se poarte cu înțelepciune cu soțiile lor, care sunt egale cu ei în har, nu inferioare. Dacă băiatul cu care te întâlnești, te pune jos, fără comentarii, depărtează-te! Astfel de căsătorii duc adesea la depresii.

Vegheați, și fiți responsabile!

* tradus după un material de J. Lee Grady.

sursă foto

3 gânduri despre „Cu cine să mă căsătoresc?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s