Acestea trei – credința

Apostolul Pavel ne spune ca acum raman acestea trei: credinta, nadejdea si dragostea, dar cea mai mare dintre ele este dragostea. Se pune intrebarea: cand acum? Raspunsul implica cel putin acest fapt: acum dupa jertfa lui Hristos.
Noi cei care traim dupa Hristos, avem aceste cai prin care lucreaza Harul lui Dumnezeu in vietile noastre: credinta, nadejdea si dragostea.
Credinta este pusa prima.
„Care este lucrarea pe care o cere Dumnezeu?” Intrebau oamenii pe Domnul Isus in Evanghelia dupa Ioan. „Lucrarea pe care o cere Dumnezeu este sa credeti in Acela pe care l-a trimes El!”. Deci ceea ce cere Dumnezeu este sa credem.
„Ce sa fac ca sa fiu mantuit?” Intreba temnicerul pe apostolul Pavel, „Crede in Domnul Isus, si vei fi mantuit tu si casa ta!” Credinta in Domnul Isus e cheia mantuirii, deci. Dar unii vor spune: „omul trebuie sa se pocaiasca mai intai”. Da, pocainta este o conditie a mantuirii, dar tocmai prin credinta lucreaza pocainta. Omul daca nu crede in lucrarea rascumparatoare nu se poate pocai, el nu vede nici o lumina la capatul tunelului, fara credinta el este cu totul in intuneric. Asadar credinta este ceea ce asteapta Dumnezeu de la noi, ca sa ne putem pocai si sa facem tot ce trebuie facut apoi.

Va urma.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s