Implicațiile iertării lui Hristos

Şi tu, pruncule, vei fi chemat prooroc al Celui Prea Înalt. Căci vei merge înaintea Domnului, ca să pregăteşti căile Lui, şi să dai poporului Său cunoştinţa mîntuirii, care stă în iertarea păcatelor lui; – datorită marei îndurări a Dumnezeului nostru, în urma căreia ne-a cercetat Soarele care răsare din înălţime, ca să lumineze pe ceice zac în întunerecul şi în umbra morţii, şi să ne îndrepte picioarele pe calea păcii!“ Luca 1,76-79

Preotul Zaharia în Evanghelia după Luca ne prezintă lucrarea Fiului în felul următor:

„… şi să dai poporului Său cunoştinţa mîntuirii, care stă în iertarea păcatelor lui”

Cunoștința mântuirii constă în iertarea de păcate. Cele mai mari probleme ale omului sunt păcatele lui. Dar omul nu vrea să recunoască asta (pentru că este o problemă prea grea pentru el). El nu vrea și nu îi place să vorbească de subiectul acesta. Dar Fiul a venit să ne spună că ele ne sunt iertate. Însă omul parcă nu se poate bucura deplin de această veste, pentru că se teme că va face din nou acele lucruri, chiar dacăt tot trecutul său a fost șters cu buretele.

Cunoștința mântuirii stă în iertarea păcatelor, însă acest lucru (iertarea păcatelor) are anumite implicații. Nu că tot trecutul tău este șters cu buretele. Asta nu este implicație, ci este o cauză. Faptul că Domnul ți-a iertat tot trecutul tău, datorită jertfei de pe cruce, asta îți dă dreptul ție să primești Duhul Sfânt.

Isus înainte de a se înălța la cer, le-a spus ucenicilor: „Toată puterea mi-a fost dată în cer și pe pământ”, … dar voi rămâneți în cetate până veți fi îmbrăcați cu putere de sus (Duhul Sfânt).

Tot ce a făcut Isus pentru noi, fără lucrarea continuatoare a Duhului Sfânt în noi, și credința noastră în El (Duhul Sfânt), poate fi egală cu zero. De ce? Pentru că doar lucrarea Duhului Sfânt în tine îți poate da încredere că vei birui păcatul din tine, oricât de mult timp te-a biruit, oricât de adânc l-ai trăit. Ce este prea greu pentru Duhul lui Dumnezeu? Cele mai adânci temeri ale oamenilor sunt legate de păcatele lor, că nu le va putea rezista. Răspunsul este jertfa Domnului, care asigură prețul și iertarea deplină, iar Cel ce pune la punct lucrurile în noi, este Duhul Sfânt. Ai fost iertat, dar nu te îngrijora că te vei întoarce înapoi, crede în Duhul Sfânt care se luptă în tine, și îți va da putere să fii sfânt. Da, tu nu poți, dar El poate! Vei putea să îl slujești pe Dumnezeu prin darul pe care Duhul Sfânt ți-l va da. Tu nu știi, dar El te înzestrează! Nu trebuie să te mai temi de firea ta, Duhul te va restabili de acum, ai încredere în El!

Căci noi, prin Duhul, aşteptăm prin credinţă nădejdea neprihănirii. (Galateni 5:5)

De acum vei merge mai bine, dacă te încrezi în Duhul Domnului care vine în tine, ca în templul Lui (trupul tău este templul Lui). Nu tu ești partea tare, tu ești partea slabă, El este partea tare, și El este în tine, datorită iertării lui Hristos prin jertfa sa pe cruce.

Acestea sunt implicațiile iertării lui Hristos, aceasta este cunoștința mântuirii!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s