Superlativele dragostei lui Dumnezeu

Cand eram la seminar aveam acest verset impartit in 12 superlative. Este vorba de Ioan 3,16 . Este real, este practic si instructiv. Suntem in luna nasterii mantuitorului. Dumnezeu ne-a dat pe Fiul Sau pentru ca ne-a iubit, pentru ca doar asa putea sa ne aduca din nou la Sine. Noi am fost creati pentru Dumnezeu, va mai amintiti? (vezi gradina Edenului) De aceea aici in lume ne simtim adesea ca o pasare plecata din cuibul ei. Da suntem plecati si dusi inca foarte departe…

Iata cum este dragostea lui Dumnezeu!

Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, încât L-a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţă veşnică. (Ioan 3:16)

1        Singurul izvor de binecuvântare (Dumnezeu)

2        Cea mai mare dragoste (fiindcă atât de mult a iubit)

3        Cel mai mare obiect pe care dragostea îl poate cuprinde (lumea)

4        Cel mai înalt nivel al dragostei (încât a dat)

5        Cel mai mare dar (pe singurul Său Fiu)

6        Cel mai mare număr care poate fi cuprins (pentru ca oricine)

7        Cea mai simplă condiţie (crede)

8        Cel mai demn de încredere (în El)

9        Scăparea de cel mai îngrozitor destin (să nu piară)

10    Cea mai mare alternativă pentru pieire (ci)

11    Cea mai mare asigurare (să aibă)

12    Cel mai mare câştig (viaţa veşnică)

Un gând despre „Superlativele dragostei lui Dumnezeu

  1. Pace frate Florin
    Domnul sa va binecuvanteze, atat pe dv. cat si familia dv., si sa va calauzeasca mai departe.
    Va multumesc pentru aceste cuvinte care ne arata dragostea lui Dumnezeu pentru noi niste pacatosi care nu meritam, dar este harul lui Dumnezeu, un dar platit scump la cruce si noi il primim fara bani si fara plata (Isaia 55:1) noi trebuie doar sa credem si sa venim sa luam bucate (sa ne hranim cu Cuvantul lui Dumnezeu), si sa venim sa bem din izvorul de apa vie care este Domnul nostru Isus Hristos (…. Domnul, izvorul de apa vie – Ieremia 17:13), noi trebuie doar sa cerem sa bem Si Domnul ne da sa bem apa vie (Ioan 4:10), Iar cine crede cu adevarat, este singura conditie pentru mantuire, din inima lui va curge rauri de apa vie (Ioan 7:38).
    Primele cinci superlative pe care le-ati aratat din versetul de aur al Sfintei Scripturi, arata actiunea lui Dumnezeu fata de noi oamenii, pentru ca sa ne apropiem de El, superlativul sase, face legatura dintre Dumnezeu si om, aratand ca Dumnezeu nu se uita la fata omului (pentru ca oricine), si cine sunt beneficiarii acestor noi fagaduinte, superlativele sapte si opt arata actiunea omului pentru a intra in posesia acestor fagaduinte, superlativul noua este cel care ne arata ce pedeapsa am fi avut noi oamenii datorita necredintei noastre (caci toti au pacatuit, si sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu – Romani 3:23), iar superlativele zece si unsprezece ne arata asigurarea sau promisiunea lui Dumnezeu pentru cei ce cred si isi predau inima in mana Domnului (Proverbe 23:26). Ultimul superlativ arata rasplatirea, castigarea premiului, a cununilor ceresti, deci noi sa avem ochii pironiti spre rasplatire (Evrei 11:26), sa alergam spre castigarea premiului chemarii ceresti a lui Dumnezeu, in Hristos Isus (Filipeni 3:14), si pentru castigarea celor trei cununi, a neprihanirii (2Timotei 4:8) daca iubim venirea lui, cununa vietii celor ce-L iubesc pe Dumnezeu, si celor care raman credinciosi pana la moarte (Iacov 1:12, Apocalipsa 2:10), si cununa slavei celor ce pastoresc bine turma lui Dumnezeu nu pentru un castig marsav, ci de bunavoie si cu lepadare de sine (1 Petru 5:4 – dar este bine de citit de la versetul 1 la 11). De acea sa ramanrem tari si sa pastram ce avem ca nimeni sa nu ne ia cununa (Apocalipsa 3:11).
    Domnul sa va binecuvanteze, Amin!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s