Mania – cauze si vindecare

Mania are la baza atingerea drepturilor personale. Nu am ajunge la cearta cu nimeni daca nu s-ar atinge de drepturile noastre cineva.

O adolescenta avea o neintelegere serioasa cu sora ei mai mare, care ii lua hainele, impotriva vointei ei, i le purta si se mototolea, aruncandu-le sub pat. Asta o infuria pe drept pe sora cea mica. Pentru ca situatia sa fie si mai rea, mama ei lua apararea sorei mai mari de fiecare data.

Fata cea mica a fost sa sa se sfatuiasca cu un om al lui Dumnezeu despre cazul ei. Dupa ce sfatuitorul a inteles situatia i-a spus: „Problema ta este legata de drepturile tale personale”. „Ce sa fac? ” a intrebat exasperata fata. „Te-ai gandit vreodata sa iti dedici hainele lui Dumnezeu?” Ea a raspuns: „Asta suna ciudat. N-am auzit niciodata de asa ceva.” I-a explicat: „Un crestin efectiv va dedica lui Dumnezeu orice dobandeste, asa ca responsabilitatea rala a protectiei si a folosirii efective va ramane in grija lui Dumnezeu si in mainile Sale”.

Dupa un moent fata intreaba: „Ce se intampla daca sora mea continua sa le imprumute si sa le distruga?” 

A asigurat’o: „Cand tu ii dedici lui Dumnezeu hainele tale si ea continua sa ti le ia, ea nu-ti ia hainele tale. Ea ia in realitate hainele lui Dumnezeu. Cand se iveste aceeasi situatie si impartasesti problema lui Dumnezeu, vei vedea cat de puternic este El intr-adevar.” Dupa ce s-a gandit putin, a exclamat: „Asta cu siguranta suna ciudat!” Fata a fost de acord sa faca transferul.

= Acest transfer al proprietatii a fost facut printr’o rugaciune sincera de dedicatie =

„Doamne in acest moment iti dedic toate hainele mele. De acum incolo, ele nu-mi mai apartin mie, ci Tie. Tu ai dreptul asupra felului cum sunt ele folosite si eu sunt responsabila catre Tine de a avea grija de ele” Adolescenta a rostit sincer aceasta rugaciune.

Patru zile mai tarziu, dupa ce aceasta adolescenta a cedat drepturile ei lui Dumnezeu, s-a intors cu urmatoarele cuvinte: „Merge!” A fost intrebata: „Ce merge?” Ea a raspuns: „Cedarea hainelor mele lui Dumnezeu. Nu-mi vine sa cred ce s-a intamplat. Nu i-am spus sorei mele si nimanui altuia despre conversatia noastra, dar de atunci, n-am mai avut nici o disputa cu sora mea. Ea a imprumutat hainele mele numai odata, dar pentru prima oara, cand a venit acasa le-a agatat in cuier. Chiar a si calcat bluza pe care a purtat’o. Nu pot sa cred!”

==

Alte domenii de incredintat lui Dumnezeu ar fi:

1. vointa proprie

2. intalniri

3. haine – infatisare

4. bani – bunuri

5. cunostinte

6. prieteni

7. muzica

8. viitor

9. sanatate

10. reputatie

11. program – timp

12. activitati

 

* Adaptat si prelucrat dupa Bill Gothard – „Cercetare asupra principiilor de viata”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s