Predicatorii bisericii primare – Bounds

Oamenii aceia erau dintr-o bucată, predicatori inspiraţi, curajoşi, neclintiţi, disciplinaţi şi sfinţiţi. Pentru ei predicarea însemna lepădare de sine, crucificare de sine, era munca grea şi istovitoare a martirului. Se angajau la ea într-un fel care se vedea la generaţia lor şi care zămislea pe următoarea nenăscută încă, pentru Dumnezeu. Omul ce propovăduieşte este omul care se roagă. Iar rugăciunea este arma cea mai puternică a predicatorului. Ea, forţa omnipotentă în sine, este cea care dă viaţă şi forţă la tot.

4 gânduri despre „Predicatorii bisericii primare – Bounds

  1. siloxy, am un singur verset la care ma gandesc:

    Dan 11:32 „Dar aceia din popor, cari vor cunoaşte pe Dumnezeul lor, vor rămînea tari, şi vor face mari isprăvi.”

    Cred ca se poate, individual sau colectiv, dar doar pentru aceia care vor cauta sa cunoasca pe Dumnezeu, cum spune textul.

  2. citiţi pe Clement deRoma in epistola lui către Corinteni şi veţi vedea predicarea din bis. primara,la fel pe Papias mai sunt astăzi dar nupre sunt cunoscuţi pt. că ei nu îşi fac popularitate.Ei nu sunt carismatici, ci ei au o viaţă sfântă darurile lor sunt văzute la fel şi roadele lor,blândeţea,evlavia ei nu strigă la oameni, mulţi dintre ei sunt în bisericile naţionale am cunoscut şi eu câţiva, ci îi cercetează cu cuvinte duhovniceşti.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s